Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

HR Excellence Awards: Βράβευση της ICAP People Solutions

tags :
HR Excellence Awards: Βράβευση της ICAP People Solutions
Η ICAP θέλησε να συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη της απασχολησιμότητας των νέων πτυχιούχων στη χώρα μας
Η ICAP People Solutions έλαβε στα πλαίσια του θεσμού HR Excellence Awards την τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Innovation in HR”, σε αναγνώριση της συμβολής της στο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης της εταιρείας Roche Hellas.
Αξιοποιώντας την εμπειρία των εξειδικευμένων Συμβούλων της, καθώς και την εγκυρότητα και αξιοπιστία των μεθοδολογιών αξιολόγησης που διαθέτει, η ICAP θέλησε να συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη της απασχολησιμότητας των νέων πτυχιούχων στη χώρα μας και στη μείωση της ανεργίας στις ηλικιακές αυτές ομάδες.
Το εν λόγω πρόγραμμα τίθεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των δύο εταιρειών, αφορά στην αξιοποίηση της νέας πνοής των ανθρώπων της γενιάς “Υ” και  αποτελεί  μία καινοτόμο πρακτική για την ελληνική φαρμακευτική αγορά, αλλά και την ευρύτερη αγορά εργασίας.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα λειτούργησαν ως εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, καλύπτοντας επιχειρηματικές ανάγκες της εταιρείας, ενώ το 60% των αποφοίτων της χρονιάς 2013 απορροφήθηκε από τη Roche, γεγονός που ενισχύει τη σπουδαιότητα του έργου και καθιστά τη συνεργασία της ICAP με την εταιρεία ακόμα πιο σημαντική σε σχέση με το σκοπό που εξαρχής και οι δύο εταιρείες θέλησαν να υπηρετήσουν.
Ο κοινωνικός, δε, χαρακτήρας του προγράμματος ενισχύεται περαιτέρω από την πρωτοβουλία της υποστήριξης εξεύρεσης εργασίας  και της παρακολούθησης της επαγγελματικής πορείας  για τα επόμενα 4 έτη των ατόμων που ολοκληρώνουν κάθε έτος το πρόγραμμα.
Ο Κώστας Ζούλιας, Διευθυντής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της ICAP, δήλωσε: «Η βράβευση αυτή είναι  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το πεδίο του talent management και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το ότι έχουμε συμβάλλει για δύο συνεχόμενες χρονιές στο  καινοτόμο αυτό πρόγραμμα».
Τα HR Excellence Awards (HREA) διοργανώνονται για δεύτερη φορά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού και επιδιώκουν να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού, οριοθετώντας το πλαίσιο μέσω του οποίου θα εντοπίζονται, θα αναδεικνύονται, θα δημοσιοποιούνται και θα επιβραβεύονται επιτυχημένες πρακτικές.
Οι πρακτικές αυτές οφείλουν να προσθέτουν αξία στη λειτουργία και στα συνολικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων και να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση στον τομέα Διοίκησης και Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης