Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ούτε ΑΜΚ, ούτε στρατηγικός επενδυτής στην Attica bank – Παίρνει παράταση έως 6 μήνες η διαδικασία….και ο κίνδυνος παρέμβασης της ΕΚΤ

tags :
Ούτε ΑΜΚ, ούτε στρατηγικός επενδυτής στην Attica bank – Παίρνει παράταση έως 6 μήνες η διαδικασία….και ο κίνδυνος παρέμβασης της ΕΚΤ
Λογική μια παράταση 6 μηνών για την ΑΜΚ της Attica bank...
Ούτε αύξηση κεφαλαίου των 434 εκατ ευρώ καλύπτεται, ούτε στρατηγικός επενδυτής υπάρχει στην Attica bank.
H παράταση που έλαβε η Attica bank για τις 10 Νοεμβρίου ουσιαστικά είναι παιχνίδι με τον χρόνο.
Στις 10 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση θα λάβει την έγκριση από τους μετόχους για την ΑΜΚ των 434 εκατ αλλά δεν θα ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα αύξησης ή στρατηγικός επενδυτής.
Η Attica bank δεν κινδυνεύει, υπό την έννοια ότι διαθέτει δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Όμως δύναται να λάβει παράταση έως 6 μηνών μετά την έγκριση της αύξησης κεφαλαίου από την γενική συνέλευση και αυτό θα πράξει η Attica bank, αναμένοντας….τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφέρει ότι θα μετατρέψει την Attica bank σε αναπτυξιακή τράπεζα, ενδεχομένως ενσωματώνοντας στοιχεία από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ορισμένων συνεταιριστικών τραπεζών.
Για την ώρα η Attica bank μπορεί να κερδίσει χρόνο.
Οι αναφορές του ΤΕΕ ότι το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να αυξήσει το ποσοστό του στην αύξηση της Attica bank και πάνω από 51% είναι εκτός πραγματικότητας.
Διοικητικά, η σημειολογική κίνηση του Γιάννη Γαμβρίλη να παραμείνει μη εκτελεστικός πρόεδρος από εκτελεστικός πρόεδρος έχει να κάνει με θέματα εταιρικής διακυβέρνησης.
Ωστόσο τόσο το ΤΤΕ όσο και το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να λάβουν υπόψη ότι το Ταμείο των Μηχανικών έχει επενδύσει 430 εκατ χωρίς την νέα αύξηση των 434 εκατ ευρώ.
Η αύξηση κεφαλαίου, η τύχη της Attica bank θα μπορούσε να κριθεί μετά τον Μάρτιο του 2015.
Ωστόσο υπάρχει ένα ενδεχόμενο όταν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία των ελληνικών τραπεζών από τις αρχές Νοεμβρίου να ζητήσει άμεσα να ξεκαθαρίσει το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica bank, εξέλιξη που μπορεί να πυροδοτήσει πολύ συντομότερα εξελίξεις.
Η Attica bank δεν είναι συστημική τράπεζα και δεν υπάγεται απευθείας στην ΕΚΤ, ωστόσο η ΕΚΤ μπορεί να παρέμβει και σε τράπεζες που δεν θα ελέγχει άμεσα...αν πρόκειται για θέματα κεφαλαιακής επάρκειας... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης