Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Από σταθερό σε αρνητικό περιέκοψε το outlook της Ιταλίας

tags :
S&P: Από σταθερό σε αρνητικό περιέκοψε το outlook της Ιταλίας
Σε απαισιόδοξες προβλέψεις για το μέλλον της ιταλικής οικονομίας, προέβη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Ειδικότερα, η S&P περιέκοψε το outlook της χώρας από σταθερό σε αρνητικό, διατηρώντας, όμως, την αξιολόγηση A+ για το μακροπρόθεσμο χρέος.
Σε ανακοίνωση της η Standard & Poor's, αναφέρει ότι «οι σημερινές προοπτικές ανάπτυξης είναι ασθενείς και η πολιτική στράτευση για μεταρρυθμίσεις που να μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μοιάζει αβέβαιη».
Σε ότι αφορά την διαχείριση του δημόσιου χρέους, η εταιρία αξιολόγησης προσθέτει ότι «η πιθανή πολιτική ακινησία, μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση της όλης διαχείρισης του χρέους. Κατά συνέπεια, πιστεύουμε ότι πιθανότητες της Ιταλίας να μειώσει το δημόσιο χρέος της, έχουν μειωθεί».
Παρόμοια είναι η εκτίμηση και σε ότι αφορά την οικονομική ανάκαμψη, καθώς οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης θεωρούν ότι «τα δομικά μέτρα που ελήφθησαν το 2010 και εκείνα που περιέχονται στο Εθνικό Σχέδιο Μεταρρύθμισης που ανανεώθηκε πρόσφατα, δεν επαρκούν για να δοθούν κίνητρα, μεσοπρόθεσμα, στην οικονομική ανάπτυξη».
Το ιταλικό υπουργείο θησαυροφυλακίου, με ανακοίνωση του, απάντησε άμεσα στις παραπάνω εκτιμήσεις και προβλέψεις, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «η Ιταλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πολιτικής παράλυσης. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και πρόκειται να εντατικοποιήσει τον κύκλο των μεταρρυθμίσεων και σε ότι αφορά το ισοζύγιο του δημοσίου, βρίσκεται σε προχωρημένη φάση η προετοιμασία των μέτρων, για να τύχει σεβασμού η δέσμευση του μηδενισμού της σχέσης ελλείμματος-Αεπ, εντός του 2014», τονίζει το υπουργείο του οποίου ηγείται ο Τζούλιο Τρεμόντι, στενός συνεργάτης του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης