Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Πλήγμα στη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας το μαζικό sell off στα ελληνικά assets - Νούμερο 1 φόβος ο ΣΥΡΙΖΑ

Nomura: Πλήγμα στη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας το μαζικό sell off στα ελληνικά assets - Νούμερο 1 φόβος ο ΣΥΡΙΖΑ
Η ιαπωνική τράπεζα προτρέπει την Αθήνα να εγκαταλείψει πλήρως το σχέδιο για πρόωρη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια
Το μαζικό sell off στα ελληνικά assets που σημειώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα υποβαθμίζει τη διαπραγματική ισχύ της Ελλάδας έναντι των δανειστών της, προειδοποιεί, σε έκθεσή της, η Nomura, σχολιάζοντας τις δραματικές εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας.
Μάλιστα, όπως εξηγεί η ιαπωνική επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα χάνει τη διαπραγματευτική της δύναμη σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, χρονικά, συγκυρία, καθώς έχει στοιχηματίσει πολλά σε μια επιτυχή έκβαση της νέας αξιολόγησης από την τρόικα.
Σύμφωνα με τη Nomura, μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων, η πλήρης επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές κρίνεται απαγορευτική και άκρως δύσκολη.
Για τον λόγο αυτό, η ιαπωνική τράπεζα προτρέπει την Αθήνα να εγκαταλείψει πλήρως το σχέδιο για πρόωρη έξοδο της χώρας από τα πακέτα διάσωσης και τα μνημόνια.
Όπως επίσης τονίζει η Nomura, μπορεί τα σχέδια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για πρόωρη απεμπλοκή από τα μνημόνια να τάραξαν τους επενδυτές, ωστόσο πίσω από το μαζικό sell off στα ελληνικά assets κρύβεται κατά κύριο λόγο ο φόβος των ξένων για τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις αρχές του επόμενου έτους, 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης