Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντονη κριτική από τον J. Weidmann (Bundesbank): Το πρόγραμμα αγοράς ABS μεταφέρει τον κίνδυνο των τραπεζών στους Ευρωπαίους πολίτες

Έντονη κριτική από τον J. Weidmann (Bundesbank): Το πρόγραμμα αγοράς ABS μεταφέρει τον κίνδυνο των τραπεζών στους Ευρωπαίους πολίτες
«Όταν ο κίνδυνος των τραπεζών μεταφέρεται στον ισολογισμό της ΕΚΤ, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
Έντονη κριτική απέναντι στα νέα μέτρα της ΕΚΤ άσκησε εκ νέου ο επικεφαλής της Bundesbank, J. Weidmann.
Από τη Ρίγα της Λετονίας όπου και βρίσκεται, ο Γερμανός τραπεζίτης καταφέρθηκε ακόμη μία φορά εναντίον του προγράμματος αγοράς ABS, χαρακτηρίζοντάς το ως «προβληματικό».
«Όταν ο κίνδυνος των τραπεζών μεταφέρεται στον ισολογισμό της ΕΚΤ, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» εξήγησε χαρακτηριστικά.
«Στο τέλος, αυτό δύναται να μετουσιωθεί σε μεταφορά του κινδύνου στους φορολογούμενους» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την αντίθεσή του.
Στο μέτωπο του πληθωρισμού, υποστήριξε πως τον τρομάζει περισσότερο η μακρά περίοδος του χαμηλού πληθωρισμού, παρά ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη, κατέστησε σαφές πως δεν χρειάζονται νέα δημοσιονομικά μέτρα, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη άρσης των διαρθρωτικών εμποδίων.
«Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος έγκειται στα διαρθρωτικά εμπόδια και όχι στη νομισματική πολιτική ή την έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερθείς στη γερμανική οικονομία, σημείωσε πως η τόνωση των δημόσιων επενδύσεων δεν αναμένεται να επιδράσει θετικά ή αρνητικά στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Καταλήγοντας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εγχώρια οικονομία, απορρίπτοντας τις ανησυχίες των επενδυτών. 
«Η Γερμανία δεν χρήζει πρόσθετων μέτρων, παρά τα πρόσφατα απογοητευτικά στοιχεία» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης