Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υγειονομικές βόμβες οι χώροι του Πανεπιστημίου Αθηνών - Θερίζουν οι αρρώστιες λόγω των σκουπιδιών!

Υγειονομικές βόμβες οι χώροι του Πανεπιστημίου Αθηνών - Θερίζουν οι αρρώστιες λόγω των σκουπιδιών!
Έχουν αναφερθεί ήδη δυο κρούσματα εμφάνισης ψύλλων σε διοικητικούς υπαλλήλους και δύο κρούσματα μυκητίασης σε φοιτήτριες
Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί τους τελευταίους μήνες οι χώροι του Πανεπιστήμιου Αθηνών, θέτοντας σε πολύ σοβαρό κίνδυνο την υγεία φοιτητών και διδακτικού προσωπικού.
Η εικόνα που παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο είναι τραγική, με τους κάδους απορριμμάτων να είναι ξεχειλισμένοι από σκουπίδια, ενώ οι τουαλέτες είναι ακατάλληλες για χρήση.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγγελίες για δυο κρούσματα εμφάνισης ψύλλων σε διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και δύο κρούσματα μυκητίασης σε φοιτήτριες.
Σύμφωνα με τους φοιτητές τα προβλήματα ξεκίνησαν τα τελευταία 2-3 χρόνια μετά την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβους.
Ειδικότερα οι εργολάβοι φέρονται να χρωστάνε δεδουλευμένα στις εργαζόμενες έως και 8 μήνες, ενώ το Πανεπιστήμιο συνέχιζε να ανανεώνει τις συμβάσεις με αυτές τις εργολαβικές εταιρείες παράνομα και χωρίς διαγωνισμό
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου των συλλόγων Ιστορικού, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, οι φοιτητές επανέλαβαν το αίτημα τους για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών από το Πανεπιστήμιο, χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ν. Σμυρνιούδης, κάνει λόγο για μια απέραντη χωματερή στη φιλοσοφική Σχολή, που δημιουργεί προβλήματα για τη δημόσια υγεία των 10.000 φοιτητών
Αξίζει να σημειωθεί ότι ίδια είναι η κατάσταση και στο κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας.




Ν.Τ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης