Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη στην Κω γερμανός υπήκοος κατηγορούμενος για κατασκοπεία

Συνελήφθη στην Κω γερμανός υπήκοος κατηγορούμενος για κατασκοπεία
Βρέθηκαν στην κατοχή του χειρόγραφες σημειώσεις με καταγεγραμμένες συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων
Ένας 65χρονος γερμανός υπήκοος συνελήφθη την Τετάρτη στην Κω, κατηγορούμενος για κατασκοπεία.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος προσέγγισε χθες με αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στην Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και τις απογευματινές ώρες εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημά του, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κιάλια και διόπτρα, καθώς επίσης και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.
Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και κινητό τηλέφωνο.
Στις χειρόγραφες σημειώσεις υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διαμένει στο νησί τα τελευταία δυο χρόνια.
Τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μέσα και ψηφιακά πειστήρια στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης