Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nestle: Πτώση των πωλήσεων του 9μήνου κατά 3,1% - Διαψεύστηκαν επί τα χείρω οι αναλυτές

tags :
Nestle: Πτώση των πωλήσεων του 9μήνου κατά 3,1% - Διαψεύστηκαν επί τα χείρω οι αναλυτές
Η συρρίκνωση της καταναλωτικής δαπάνης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ώθησε τις πωλήσεις, και της Nestle, προς τα κάτω
Σημαντική συρρίκνωση κατά 3,1% υπέστησαν οι πωλήσεις του ελβετικού κολοσσού Nestle το 9μηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη, η εταιρεία.
Παρά την αποδυνάμωση των πωλήσεων και παρά την περαιτέρω αδυναμία ή απροθυμία των καταναλωτών να ξοδέψουν, η Nestle διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις για το 2014.
Αναλυτικότερα, ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα, τα έσοδα της εταιρείας από την αρχή του έτους ως και τις 30 Σεπτεμβρίου, υποχώρησαν στα 66,2 δισ. φράγκα, από 68,35 δισ. φράγκα το προηγούμενο έτος.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα διαμορφώνονταν στα 66,75 δισ. φράγκα, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, με βάση τα έσοδα, δήλωσε ότι η οργανική ανάπτυξή της, μία μέτρηση των πωλήσεων που αποκόπτει τις επιπτώσεις των εξαγορών και των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ήταν +4,5 % κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η Nestlé διατήρησε αμετάβλητη την εκτίμηση της για το 2014, συνολικά, που προβλέπεται σε «περίπου 5%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης