Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προβληματίζουν οι δηλώσεις της διοίκησης του ΤΕΕ για την Attica bank – Κανείς ενδιαφερόμενος για την ΑΜΚ των 434 εκατ - Ο ρόλος των ΤτΕ και UBS

Προβληματίζουν οι δηλώσεις της διοίκησης του ΤΕΕ για την Attica bank – Κανείς ενδιαφερόμενος για την ΑΜΚ των 434 εκατ  - Ο ρόλος των ΤτΕ και UBS
Το ΤΕΕ για λόγους πολιτικής δηλώνει ότι στηρίζει την Attica bank αλλά πρακτικά δεν στηρίζεται με αυτό τον τρόπο η Attica bank.
Μόνο προβληματισμό προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ Χρήστου Σπίρτζη για την Attica bank δηλώνοντας ότι το ΤΣΜΕΔΕ αν χρειαστεί θα αυξήσει το ποσοστό στην τράπεζα δηλαδή πάνω από 51%.
Οι δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της συνάντησης με την ΟΤΟΕ, δεν βοηθούν την Attica bank στρατηγικά, μπορεί να πραγματοποιήθηκαν για λόγους επικοινωνιακούς αλλά γνωρίζει το ΤΕΕ ότι η DGCom έχει απορρίψει σχέδια το ΤΣΜΕΔΕ να αποκτήσει πάνω από 51% στην Attica bank.
Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση της TτΕ υπό τον Γιάννη Στουρνάρα δεν έχει βοηθήσει όσο θα έπρεπε την Attica bank ενώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και για τον ρόλο της UBS του συμβούλου.
Οι δηλώσεις του κ Σπίρτζη ωστόσο προκαλούν απορία, όταν αναφέρεται σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.
Το ΤΕΕ δεν είπε τίποτε για το γεγονός ότι το ΤΣΜΕΔΕ επένδυσε 430 εκατ και η αξία τους είναι 34 εκατ ευρώ.
Το ΤΕΕ δεν είπε τίποτε για ενώ κατά την UBS εμφανίστηκαν 15 ενδιαφερόμενοι (αυτό ήταν ένα παραμύθι της UBS καθώς όλοι ήξεραν ότι οι πραγματικοί ενδιαφερόμενοι δεν ήταν πάνω από 2-3) στο τέλος όλοι αποχώρησαν;
Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι η UBS προσπάθησε όντως να αναζητήσει σοβαρούς στρατηγικούς επενδυτές οι οποίοι όταν διαπίστωσαν ότι το ΤΣΜΕΔΕ δεν θέλει να μειώσει ουσιαστικά το ποσοστό του αποχώρησαν.
Το ΤΕΕ δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση για την αποκαλυπτική επιστολή του Baikal του ρωσικού fund που εκδήλωσε ενδιαφέρον και αποχώρησε δηλώνοντας ότι φεύγει γιατί δεν ξέρει τι συμβαίνει δεν έχει καμία ενημέρωση.
Προκαλεί απορία πως ενώ το Baikal έδειξε ενδιαφέρον κανείς δεν το ενημέρωσε….
Το ΤΕΕ δεν είπε τίποτε για την εμμονή του ταμείου των μηχανικών να διαθέτει τουλάχιστον 34%;
Ποια είναι όμως η αλήθεια για την Attica bank;
Ούτε στρατηγικός επενδυτής υπάρχει, ούτε η ΑΜΚ έχει καλυφθεί.
Βέβαια η Attica bank θα λάβει παράταση 6 μηνών ώστε να υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου και ταυτόχρονα θα αναζητά και στρατηγικό επενδυτή.
Η τράπεζα πρέπει να παραμείνει αυτόνομη αλλά το ΤΕΕ ξέχασε να μας πει ότι τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζει η Attica bank να μετατραπεί σε αναπτυξιακή τράπεζα.
Αυτό το σχέδιο είναι εξωφρενικά ουτοπικό και μη υλοποιήσιμο.
Το ΤΕΕ για λόγους πολιτικής δηλώνει ότι στηρίζει την Attica bank αλλά πρακτικά δεν στηρίζεται με αυτό τον τρόπο η Attica bank.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 14 Οκτωβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης