Τελευταία Νέα
Οικονομία

Από τον μισθό του Δεκεμβρίου οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους ενστόλους - Σε 36 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση

Από τον μισθό του Δεκεμβρίου οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους ενστόλους - Σε 36 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση
Οι  αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που έγιναν στους ένστολους και θα είναι ενιαίες για όλους
Με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι αυξήσεις στους μισθούς των ενστόλων μαζί με τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2014 και μετά, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι η αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων δρομολογείται ύστερα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν παράνομες οι περικοπές των μισθών τους το 2012.
Οι  αυξήσεις θα ισοδυναμούν με το 50% των περικοπών που έγιναν στους ένστολους και θα είναι ενιαίες για όλους.
Τα υπόλοιπα αναδρομικά που προέβλεπε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - από 1η Αυγούστου του 2012 έως τις 30 Ιουνίου του 2014 - θα καταβληθούν σταδιακά σε 36 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι στο πλαίσιο της αποκατάστασης των μισθών των ενστόλων δεν πρόκειται να γίνει συμψηφισμός με το κοινωνικό μέρισμα, ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους.
Σε ερώτηση σχετικά με τον προϋπολογισμό και εάν τίθεται θέμα αλλαγής των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, οι ίδιες πηγές το απέκλειαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης