Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Διευκρινίσεις για την ΑΜΚ των 434 εκατ. ευρώ - Σε διαρκή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές - Εξετάζεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών

tags :
Attica Bank: Διευκρινίσεις για την ΑΜΚ των 434 εκατ. ευρώ - Σε διαρκή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές - Εξετάζεται το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών
H ΤτΕ δεν έχει μέχρι τώρα τάξει νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Attica Bank
Σε διαρκή επικοινωνία με τις εποπτικές αρχές για τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 434 εκατ. ευρώ βρίσκεται η Attica Bank, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:
Όπως καταγράφεται και στην από 13.10.2014 ανακοίνωση της Attica Bank προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, η Τράπεζα έχει γίνει αποδέκτης ενδιαφέροντος ορισμένων αλλοδαπών επενδυτικών κεφαλαίων για μερική συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και συνεχίζει τις επαφές, με τη συνδρομή ομάδας χρηματοοικονομικών συμβούλων, με σκοπό την επίτευξη οριστικού ενδιαφέροντος συμμετοχής και σχετικής συμφωνίας με στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές).
Για το λόγο αυτό και επειδή οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση της Α’ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 13.10.2014, επηρεάζονται ουσιωδώς και εξαρτώνται από την επίτευξη και τους όρους σχετικής συμφωνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας έκρινε σκόπιμο να προταθεί προς τη Γενική Συνέλευση να λάβει απόφαση, περί διακοπής της συνεδριάσεώς της και συνέχισής της σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.
Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων που παρέστησαν στην Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Μέχρι την οριστικοποίηση ενδιαφέροντος συμμετοχής και συμφωνίας σχετικών ουσιωδών όρων συμμετοχής με υποψήφιους στρατηγικό(ούς) επενδυτή(ές), η Τράπεζα δεν είναι σε θέση να σχολιάσει οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα.
Η Τράπεζα, ως οφείλει, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους εποπτικούς φορείς τους οποίους και ενημερώνει σχετικά με την πρόοδο του σχεδιασμού και τη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου
Εν συνεχεία της ενημέρωσης αυτής, η ΤτΕ δεν έχει μέχρι τώρα τάξει νέο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.
Η Τράπεζα θα ενημερώσει τις αρχές και το επενδυτικό κοινό αμέσως μόλις λάβει γνώση οιασδήποτε εξελίξεως επί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης