Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Διαζύγιο με το ΔΝΤ σχεδιάζει ο Σαμαράς – Μικρές ανάσες από την ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι την προεδρική εκλογή

Handelsblatt: Διαζύγιο με το ΔΝΤ σχεδιάζει ο Σαμαράς – Μικρές ανάσες από την ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι την προεδρική εκλογή
Στους δύο άσους που έχει ο έλληνας πρωθυπουργός στο μανίκι του, οικονομική ανάπτυξη και κοινή συναινέσει διαζύγιο με ΔΝΤ, αναφέρεται η Frankfurter Rundschau
Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και το κοινή συναινέσει διαζύγιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle.
H εφημερίδα Handelsblatt με ανταπόκρισή της από την Αθήνα σημειώνει ότι «ο Σαμαράς σχεδιάζει διαζύγιο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να ανασάνει».
Ωστόσο, προσθέτει ότι το διάλειμμα θα είναι βραχύ για τον έλληνα πρωθυπουργός, καθώς τον Φεβρουάριο η Βουλή θα πρέπει να εκλέξει διάδοχο για τον απερχόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Εάν κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία, τότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», τονίζεται.
Επίσης, η Frankfurter Rundschau αναφέρεται στους δύο άσους που έχει στο μανίκι του ο έλληνας πρωθυπουργός, δηλαδή την οικονομική ανάπτυξη και το κοινή συναινέσει διαζύγιο με το ΔΝΤ.
Όπως επισημαίνεται, «ο Σαμαράς έχει δύο άσους στο μανίκι του, τους οποίους ελπίζει να αξιοποιήσει στους επόμενους μήνες: ο ένας είναι η οικονομική ανάπτυξη. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο καταγράφει για πρώτη φορά ισχνή οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 0,38%, ενώ τον επόμενο χρόνο γίνεται λόγος για 2,9%. Στον τουρισμό καταρρίπτεται το ένα ρεκόρ μετά τον άλλο».
Ο δεύτερος άσος, όπως σημειώνεται, τον οποίο ελπίζει να αξιοποιήσει ο Σαμαράς είναι το αποκαλούμενο διαζύγιο κοινή συναινέσει με το ΔΝΤ, που από το 2010 έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα, από κοινού με την Ε.Ε., δάνεια ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Σαμαράς θέλει να τερματίσει πρόωρα το πρόγραμμα στήριξης που κανονικά τρέχει μέχρι το 2015, παραιτούμενος μάλιστα από δάνεια συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνεται στο δημοσίευμα, θέλοντας να προμηθευθεί από τις αγορές τα χρήματα που απαιτούνται για αναχρηματοδότηση (του χρέους)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης