Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γιακουμάτος (υφυπ. Ανάπτυξης): Υπάρχει μεγάλη αγοραστική αδυναμία, όμως οι τιμές των αγαθών έχουν μειωθεί

Γ. Γιακουμάτος (υφυπ. Ανάπτυξης): Υπάρχει μεγάλη αγοραστική αδυναμία, όμως οι τιμές των αγαθών έχουν μειωθεί
Σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης για να πείσει ότι οι τιμές των αγαθών έχουν πέσει
Δεν είναι ακριβά τα προϊόντα, αλλά μικρή η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών υποστήριξε, ουσιαστικά, μέσω των δηλώσεών του, σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός ανέφερε πως «υπάρχει μεγάλη αγοραστική αδυναμία», καθώς ο κόσμος δεν έχει λεφτά, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί στους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την καταναλωτική αδυναμία.
«Όταν δεν έχει λεφτά [ο κόσμος], όλα του φταίνε και τζάμπα να του τα δώσεις, πάλι θέλει να του δώσεις κάτι», σχολίασε ο Γ. Γιακουμάτος.
Απαντώντας σε δημοσίευμα, που μιλά για άνοδο των τιμών των προϊόντων, αναφέρθηκε σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, όπου οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,8% και 2,6% αντίστοιχα.
Ειδικότερα, ως προς το γάλα, επεσήμανε ότι η τιμή του έχει μειωθεί σε σχέση με το 2011 και ότι από τις 22 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει αυτή η μείωση η οποία και είναι της τάξης του 5% και 10% παντού.
Προσπαθώντας να πείσει, ο υφυπουργός ανέφερε ότι από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρακολουθεί στενά την πορεία των τιμών, «φωτογραφίζοντάς τες» και έτσι ξέρει ότι μειώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης