Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Διεθνής Τύπος: Πρώτη νίκη Σαμαρά η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης - Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

tags :
Διεθνής Τύπος: Πρώτη νίκη Σαμαρά η χθεσινή ψήφος εμπιστοσύνης - Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες ενόψει εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε επιβεβαίωση των οικονομικών μεταρρυθμιστικών πολιτικών του στα μισά της τετραετούς θητείας του
Εκτενή είναι τα σημερινά δημοσιεύματα του ξένου τύπου σχετικά με την χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης που κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση Σαμαρά με 155 βουλευτές.
"Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να κερδίσει άνετα τη χθεσινή μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης. έχοντας υπομείνει αποστασίες, ταραχές και διάφορες κυβερνητικές κρίσεις, ο κ. Σαμαράς βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας". Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα του το Reuters, επισημαίνοντας ότι η χθεσινή διαδικασία ήταν μία προσπάθεια του κ. Σαμαρά να δείξει ότι η Αθήνα είναι αποφασισμένη να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Με τον τίτλο "Η ελληνική κυβέρνηση κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης", η ηλεκτρονική έκδοση του Aljazeera αναφέρει πώς η κυβέρνηση συνασπισμού, κατάφερε να συγκεντρώσει την στήριξη 155 βουλευτών, πριν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε επιβεβαίωση των οικονομικών μεταρρυθμιστικών πολιτικών του στα μισά της τετραετούς θητείας του, την στιγμή που η αντιπολίτευση καλεί για πρόωρες εκλογές.
Η κυβέρνηση πάντως για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα χρειαστεί 180 βουλευτές, προκειμένου να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.  
"Ο 'Ελληνας πρωθυπουργός κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο" αναφέρει το CNBC, τονίζοντας Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σε υψηλό έξι μηνών αυτή την εβδομάδα ενόψει της ψήφου εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης με την έξοδο της στις διεθνείς αγορές. Η ζήτηση πάντως σήμερα είναι ισχυρότερη, αφού η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στις κεφαλαιαγορές ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στην νίκη του Α. Σαμαρά αναφέρεται και το Euronews επισημαίνοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.
"Οι ελληνικές αποδόσεις των 1ο ετών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό στο 5,52% στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν τον Μάρτιο του 2012 είχαν φτάσει στο 44%.
Οι αποδόσεις τώρα πλέον είναι 6,6%, όπως οι επενδυτές στρέφονται στο πολιτικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Σαμαρά, στην εξεύρεση δηλαδή 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας", επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.
Τέλος "Ελληνική κυβέρνηση κερδίζει την μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης αλλά συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις", είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης