Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παρελθόν» για την Φινλανδία το «ΑΑΑ» της Standard & Poor’s - Μόνο η Γερμανία και το Λουξεμβούργο χαίρουν της κορυφαίας αξιολόγησης!

«Παρελθόν» για την Φινλανδία το «ΑΑΑ» της Standard & Poor’s - Μόνο η Γερμανία και το Λουξεμβούργο χαίρουν της κορυφαίας αξιολόγησης!
Την υποβάθμισε σε "ΑΑ+" με "σταθερό" οutlook
Μόνο η Γερμανία και το Λουξεμβούργο χαίρουν της κορυφαίας αξιολόγησης της Standard & Poor’s, η οποία σήμερα υποβάθμισε σε «ΑΑ+» την αξιολόγηση της Φινλανδίας.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ» προηγουμένως, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Φινλανδίας, διατηρώντας παράλληλα, το outlook σε «σταθερό».
Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμηση πως η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ηπιότερους ρυθμούς έναντι των προηγούμενων ετών.
Πιο συγκεκριμένα, η ανάπτυξη για το 2014 θα επιβραδυνθεί στο +0,8%. Ως κύρια αιτία αναδεικνύονται οι κυρώσεις της Ε.Ε. προς τη Ρωσία, καθώς η Μόσχα αποτελεί τον προορισμό του 10% των συνολικών εξαγωγών της Φινλανδίας.
Παράλληλα, ο S&P επισημαίνει πως το ΑΕΠ της χώρας εξακολουθεί να υπολείπεται κατά -6% έναντι των επιπέδων του 2008.
«Η αδύναμη ανάπτυξη υπονομεύει περαιτέρω τις προσπάθειες ομαλοποίησης της δημοσιονομικής κατάστασης» αναφέρει εν συνεχεία.
Όσον αφορά το «μέτωπο» του χρέους, ο S&P αναμένει αύξηση στο 60% του ΑΕΠ για το 2015 και στο 64% για το 2017, όταν το 2008 περιοριζόταν μόλις στο 33%.
Μετά τη φινλανδική υποβάθμιση, οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν από την Standard & Poor’s την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ», είναι η Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης