Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Σωτήρια» συμφωνία μεταξύ ΕΑΣ και Lockheed Martin - Reinmetall

«Σωτήρια» συμφωνία μεταξύ ΕΑΣ και Lockheed Martin - Reinmetall
Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της αμυντικής βιομηχανίας
Υπεγράφη σήμερα η στρατηγική συμφωνία μεταξύ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την αμερικανική Lockheed Martin και τη γερμανική Reinmetall, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Οι συμφωνίες υπεγράφησαν στο υπουργείο Άμυνας, παρούσης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Η συμφωνία της ΕΑΣ και του γερμανικού ομίλου Reinmetall, από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΑΣ Σ. Χριστογιάννη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Reinmetall, Βέρνερ Κράιμερ, αποτελεί την κατάληξη πολύμηνων διαπραγματεύσεων, κατά τις οποίες ελέγχθηκε η αξιοπιστία του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής εταιρείας, όπως αναφέρθηκε.
«Στόχος της συμφωνίας είναι η συμπαραγωγή σε δώδεκα κατηγορίες πυρομαχικών και όπλων από τα οποία κάποια αφορούν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και άλλα έχουν εξαγωγικές δυνατότητες. Συνδεόμαστε με ένα από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ευρώπης, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την ΕΑΣ και είναι χαρακτηριστικό ότι ήρθε εδώ να υπογράψει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Reinmetall», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Η συμφωνία ανοίγει νέες δυνατότητες για συμβόλαια και παραγωγικές αναθέσεις που προσθέτουν έργο στην εταιρεία για τα επόμενα χρόνια, σιγουρεύουν το μέλλον της και τις θέσεις εργασίας και ανοίγουν προοπτικές ανάπτυξης», πρόσθεσε.
Η συμφωνία με τη Lokheed Martin είναι «πολύ σημαντική», «στρατηγικής και οικονομικής αξίας», «αμοιβαίου οφέλους», και αναμένεται «να φέρει θέσεις εργασίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας που υπέγραψε από την πλευρά της Lokheed Τζο Λι Γκάρλαντ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Γκάρλαντ αναφέρθηκε στη στρατηγική σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και εξήρε την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της Lokheed με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, αναφερόμενος στην συμπαραγωγή των πυραύλων Patriot. Πρόσθεσε δε ότι «η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς συμμάχους-των ΗΠΑ- παράγων σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή».
«Θα συνεργαστούμε χέρι-χέρι με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, αλλά και με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους εταίρους μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Lokheed.
«Η σημερινή συμφωνία είναι εξαιρετικά σημαντική για τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση των συστημάτων MLRS (αυτοκινούμενοι, πολλαπλοί εκτοξευτήρες πυραύλων) για τις ένοπλες δυνάμεις μας, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών . Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σε εξέλιξη του ελληνικού στρατού», υπογράμμισε ο κ. Χριστογιάννης.
Ο πρόεδρος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΑΣ, στο ΔΣ της εταιρίας, Π. Δούκας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι σημερινές συμφωνίες «για συμπαραγωγή, σύμπραξη και ανάπτυξη των οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της εταιρίας και αποδεικνύουν ότι η ΕΑΣ μπορεί να κάνει συμπαραγωγές με μεγάλους ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς ομίλους. Έχει την τεχνογνωσία που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά και για την απασχόληση. Η εταιρία θα έχει δουλειά και έσοδα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δούμε με άλλο μάτι, πιο αισιόδοξο, το αύριο».
Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τους εκπροσώπους των εταιριών της έντονης δραστηριότητας και του θετικού πνεύματος που επέδειξαν τόσο ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης