Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπιστική η κατάσταση… - World Bank: Ο φόβος για τον ιό Ebola αδρανοποιεί την παγκόσμια οικονομία

tags :
Απελπιστική η κατάσταση… - World Bank: Ο φόβος για τον ιό Ebola αδρανοποιεί την παγκόσμια οικονομία
«Σε μερικές χώρες οι άνθρωποι αρνούνται να καθαρίσουν τα αεροπλάνα, που προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, φοβούμενοι μην κολλήσουν τον ιό»
Για τις ισχυρές επιδράσεις του ιού Ebola στην παγκόσμια οικονομία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Jim Yong Kim, τονίζοντας πως ο φόβος των ανθρώπων αδρανοποιεί πλήρως τις οικονομίες ορισμένων χωρών.
Kρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και καθιστώντας αναγκαία τη λήψη άμεσων μέτρων, ο επικεφαλής της World Bank προειδοποίησε πως «ο φόβος του Ebola έχει ήδη ξεκινήσει να επηρεάζει δυσμενώς την οικονομία.
«Σε μερικές χώρες για παράδειγμα, οι άνθρωποι αρνούνται να καθαρίσουν τα αεροπλάνα, που προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, φοβούμενοι μην κολλήσουν τον ιό» τόνισε χαρακτηριστικά ο J.Y. Kim.
Άλλωστε, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, το κόστος από τον ιό Ebola στην Αφρική μόνο, αναμένεται να ξεπεράσει τα 32,6 δισ. δολάρια!
«Τα 32,6 δισ. δολάρια δεν προέρχονται από τον ιό, αυτό καθ’ αυτό» εξήγησε, συμπληρώνοντας πως το 80% με 90% των ζημιών εδράζεται  στην άρνηση των ανθρώπων να δουλέψουν, στην ανάκληση της παραγωγής, στο γεγονός πως τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, στη μείωση των διεθνών αεροπορικών πτήσεων και στην επιβράδυνση του εμπορίου.
Ας σημειωθεί πως το φλέγον ζήτημα του Ebola αναμένεται να απασχολήσει τη Ετήσια Κοινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης