Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ - Καταθέτει τροπολογία για μείωση αντικειμενικών αξιών κατά 30%

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρωτοβουλία για άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ - Καταθέτει τροπολογία για μείωση  αντικειμενικών αξιών κατά 30%
Το φορολογικό σύστημα πρέπει να εξορθολογιστεί, σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη
Πρωτοβουλία για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αναλαμβάνει η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Ντ. Μπακογιάννη, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, την πρόθεσή της να καταθέσει τροπολογία, που θα προβλέπει μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κατά 30%.
«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα.
Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει την τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Στόχος, όπως είπε, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Αναφερόμενη στην πρόταση εμπιστοσύνης, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» γιατί δεν πρέπει η χώρα να επιστρέψει στο λαϊκισμό. «Αυτή τη μάχη με τον λαϊκισμό, η Ελλάδα την έχει πληρώσει ιστορικά, πολλές φορές στο παρελθόν, πολύ ακριβά.
Είναι η ώρα λοιπόν, λέγοντας αλήθειες, να μην διακινδύνευσουμε τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν γίνει και αυτές που πρέπει να γίνουν ακόμα. Είναι ανάγκη, η Ελλάδα να πάει μπρος και όχι πίσω.
Κάποτε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πει κάτι που θέλω να επαναλάβω: 'το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα πάμε δεξιά ή αριστερά'.
Να πω εγώ σήμερα πως το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι αν θα κραδαίνουμε το Μνημόνιο ή το αντιμνημόνιο.
Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι αν θα πάμε μπρος ή πίσω.
Ε, εμείς λοιπόν που ψηφίζουμε αυτή την κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να πάμε μπρος» είπε η κ. Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης