Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Προειδοποιεί ότι το οικονομικό κόστος της εξάπλωσης του Έμπολα στην Αφρική θα αγγίξει τα 33 δισ. δολάρια

Παγκόσμια Τράπεζα: Προειδοποιεί ότι το οικονομικό κόστος της εξάπλωσης του Έμπολα στην Αφρική θα αγγίξει τα 33 δισ. δολάρια
Η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε είναι πιθανό να βρεθούν σε βαθιά ύφεση, αναφέρει σε έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα
Προειδοποιητική έκθεση σχετικά με το οικονομικό κόστος του Έμπολα για τις περιοχές της Δυτικής Αφρικής, στις οποίες έχει εξαπλωθεί, εξέδωσε η Παγκόσμια τράπεζα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας η οικονομική ζημιά από την εξάπλωση του Έμπολα θα μπορούσε να αγγίξει τα 33 δισ. δολάρια.
«Η ταχεία αντίδραση της διεθνούς κοινότητας είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα στην τελευταία εκτίμηση του πιθανού οικονομικού αποτελέσματος του ιού Έμπολα.
Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν επεκτείνει τις τελευταίες εβδομάδες, την χρηματοδότησή τους, προς τις τρεις περισσότερο πληγείσες χώρες της περιοχής – τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία - όπου το ξέσπασμα του ιού χτυπά τις οικονομίες τους.
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Jim Yong Kim, δήλωσε ότι η επιδημία θα μπορούσε να προκαλέσει μια οικονομική καταστροφή για τα έθνη, εκτός αν καταπολεμηθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Το οικονομικό χτύπημα θα μπορούσε να είναι πολύ ευρύτερο και βαθύτερο από την αρχική εκτίμησή της, λέει η Τράπεζα.
«Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η επιδημία θα περιοριστεί πλήρως μέχρι το Δεκέμβριο», ανέφερε η τράπεζα σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.
«Είναι πιθανές συνέπειες τόσο επιδημιολογικές, όσο και οικονομικές στην ευρύτερη υποπεριοχής της Δυτικής Αφρικής».
Αν ο ιός δεν περιοριστεί μέσα στους επόμενους μήνες, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε είναι πιθανόν να υποστούν σε βαθιές οικονομικές συσπάσεις.
«Οι οικονομικές επιπτώσεις είναι ήδη πολύ σοβαρές στον πυρήνα των τριών χωρών - ιδιαίτερα στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε – ενώ θα μπορούσαν να γίνουν καταστροφικές» σε περίπτωση που η επιδημία συνεχίσει να εξαπλώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης