Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Σοβαρός ο κίνδυνος μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην Ελλάδα, να παραμείνει η τρόικα

Commerzbank: Σοβαρός ο κίνδυνος μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην Ελλάδα, να παραμείνει η τρόικα
Οι αγορές επιθυμούν η τρόικα να συνεχίσει να εποπτεύει την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Ως ένα γεγονός που ενέχει μεγάλο ρίσκο (big event risk) χαρακτηρίζει η Commerzbank την ψήφο εμπιστοσύνης που διεκδικεί από τη Βουλή η συγκυβέρνηση των Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου.
"Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί την Παρασκευή την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα γεγονός που ενέχει αυξημένο ρίσκο", σχολιάζουν οι αναλυτές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, παρακολουθώντας στενά τις πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα επί ελληνικού εδάφους.
"Σε ό,τι αφορά το οικονομικό μέτωπο, οι αγορές επιθυμούν η τρόικα να συνεχίσει ως επόπτης της πορείας της ελληνικής οικονομίας", υποστηρίζει ο David Schnautz, στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank.
Όπως προσθέτει ο Schnautz, ειδικά μετά από τόσα χρόνια σκληρής προσπάθειας και δεδομένης της αυξημένης πολιτικής αστάθειας, παραμονεύει ο κίνδυνος για μεταρρυθμιστική κόπωση στην Ελλάδα.
"Ο κίνδυνος αυτός δεν είναι αμελητέος, είναι μεγάλος", σπεύδει να προειδοποιήσει ο αναλυτής της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.
Όπως επισημαίνει από την πλευρά του το Reuters, oι διεθνείς επενδυτές συνεχίζουν να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα, παρά την απόπειρα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να τους καθησυχάσει, μέσω της αιφνίδιας απόφασής του, να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της ελληνικής Βουλής.
Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά το Reuters, η κίνηση του Α. Σαμαρά να ζητήσει ψήφο εμποστοσύνης δεν πείθει τους επενδυτές.
Η διεθνής επενδυτική κοινότητα εξακολουθεί να εκφράζει φόβους για τον κίνδυνο μακράς περιόδου πολιτικής παράλυσης στην Ελλάδα, υπό το βάρος της έντονης φημολογίας για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών, στις αρχές του 2015, στην περίπτωση που η Βουλή δεν κατορθώσει να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού αναμένεται να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, χωρίς κανένα πρόβλημα, προβλέπει το Reuters, επιτυγχάνοντας να αγοράσει χρόνο υπέρ της, ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, 2015.
"Οι επενδυτές δεν βλέπουν καμία πολιτική λύση στην Ελλάδα σύντομα. Η κυβέρνηση θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής την Παρασκευή, ωστόσο αυτό σημαίνει πως... όλα θα πάνε πίσω για ακόμη πέντε μήνες", σχολιάζει ο Τ. Ζαμάνης, trader στη Beta Securities.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης