Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σταθερή η πολιτική της κεντρικής τράπεζας

Ιαπωνία: Σταθερή η πολιτική της κεντρικής τράπεζας
Ο διοικητής της Bank of Japan, σε μια σπάνια κίνηση, κλήθηκε να εκφωνήσει λόγο στο ιαπωνικό κοινοβούλιο  
Στην ευρέως αναμενόμενη απόφαση να διατηρήσει σταθερή την πολιτική της προέβη σήμερα, Τρίτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ), η οποία απέφυγε να εφαρμόσει νέα μέτρα για ποσοτική χαλάρωση.
Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της απόφασης καθυστέρησε, καθώς ο διοικητής, Haruhiko Kuroda, κλήθηκε στη Βουλή - μια σπάνια ενέργεια, η οποία τελευταία φορά είχε συμβεί πριν από 16 χρόνια.
Στην εν λόγω ομιλία του, ο Kuroda εξέφρασε την έγκριση της τράπεζας σχετικά με το χαμηλό επίπεδο του γιεν και δήλωσε ότι η Ιαπωνία παραμένει σε τροχιά για την επίτευξη του στόχου +2% για τον πληθωρισμό.
«Εάν υλοποιηθούν οι κίνδυνοι, θα προβούμε σίγουρα σε προσαρμογές της πολιτικής, η οποία θα λάβει την μορφή πρόσθετων μέτρων χαλάρωσης», ανέφερε, επίσης, ο Kuroda.
Ως προς τη δήλωση, που συνόδευσε αργότερα την ανακοίνωση της απόφασης, ανέφερε ότι το τρέχον επίπεδο της χαλάρωσης «ασκεί τα επιδιωκόμενα αποτελέσματά της», παρά του ότι, όπως παραδέχθηκε, «η βιομηχανική παραγωγή έχει δείξει πρόσφατα κάποια αδυναμία, που οφείλεται εν μέρει στην προσαρμογή των αποθεμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης