Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στους 519 ο αριθμός των ξένων επενδυτών, που έλαβαν μόνιμη άδεια διαμονής - Στα 200 εκ. ευρώ οι επενδύσεις στο real estate

Στους 519 ο αριθμός των ξένων επενδυτών, που έλαβαν μόνιμη άδεια διαμονής - Στα 200 εκ. ευρώ οι επενδύσεις στο real estate
Στα 790 εκ. ευρώ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις των δημόσιων ακινήτων
Στους 519 έχει ανέλθει ο αριθμός των ξένων επενδυτών, οι οποίοι έλαβαν μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα λόγω της υψηλής ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκης, μέχρι στιγμής 519 άτομα έχουν κάνει χρήση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος προσφέρει μόνιμη άδεια παραμονής σε όσους ξένους επενδυτές διαθέτουν ακίνητη περιουσία άνω των 250.000 ευρώ.
Μάλιστα, όπως εξήγησε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου για Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, η συνολική αξία των ακινήτων, που πουλήθηκαν στα πλαίσια του σχετικού νόμου, ανέρχεται στα 200 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, ο Ν. Μηταράκης υποστήριξε πως τα έσοδα του ελληνικού δημοσίου από τις πωλήσεις των ακινήτων έχει ανέλθει μέχρι στιγμής στα 790 εκ. ευρώ.
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα παντός είδους, ενισχύοντας σταδιακά τη ζήτηση και στην εγχώρια αγορά» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Οδικό χάρτη για την αξιοποίηση των ελληνικών ακινήτων ετοιμάζει ο ΟΟΣΑ, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε από τον ΟΟΣΑ το σχεδιασμό ενός μοντέλου εκμετάλλευσης των ακινήτων, σε βάθος 10ετίας.
Μάλιστα, όπως εξήγησε, το σχέδιο του ΟΟΣΑ θα περιλαμβάνει το σύνολο των επενδυτικών παραμέτρων του ακινήτου, είτε αυτές είναι πολεοδομικές είτε φορολογικές.
Παράλληλα, υπερθεμάτισε την προσφορά του ελληνικού ακινήτου στην εγχώρια οικονομία, χαρακτηρίζοντας το ως «αναπτυξιακό εργαλείο».
Μάλιστα, υποστήριξε πως η εύκολη πρόσβαση στο θαλάσσιο περιβάλλον προσδίδει μεγαλύτερη αξία στα ελληνικά ακίνητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης