Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με 68% - "Η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή"

tags :
Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με 68% -
Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης για τη νέα Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ
Ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πριν από λίγα λεπτά, με ποσοστό 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.
Έλαβε, συγκεκριμένα, 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.
"Η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους. Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων", τόνισε ο κ. Κουβέλης και ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.

Ο κ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

To Σάββατο με τριάντα λευκά, χωρίς «κατά», υπερψηφίστηκαν οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία.
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως αίτημα στον Φώτη Κουβέλη να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, έθεσαν τη Παρασκευή το βράδυ οι βουλευτές του κόμματος, μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του Συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.
Σε παρακείμενη αίθουσα του «ΣΙΝΕ Κεραμεικός», οι βουλευτές συνεδρίασαν ατύπως και συμφώνησαν να θέσουν το αίτημά τους στον κ. Κουβέλη, τον οποίο ενημέρωσαν λίγο αργότερα. Αντιπρότειναν, δε, για την ηγεσία του κόμματος την υποψηφιότητα του Νίκου Τσούκαλη ως αρχαιότερου βουλευτή.
Ο κ. Κουβέλης δεν απάντησε, ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου στενοί του συνεργάτες τόνιζαν ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ σε κάθε περίπτωση. Έτσι, το Σάββατο, τρίτη μέρα του συνεδρίου έγιναν προσπάθειες να "καλμάρουν" οι εντάσεις στο συνέδριο που διεάγεται στο Μεταξουργείο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρη Αναγνωστάκη ανακοίνωσε πως θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του και ότι δεν αποδέχεται την πρόταση των βουλευτών να παραιτηθεί.


Προχωρείστε παρακάτω για να δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Κουβέλη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης