Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων από το μισθό του Νοεμβρίου - Τι θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων από το μισθό του Νοεμβρίου - Τι θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά κοντά στο 3% του ΑΕΠ... 
Τη μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων από τον μισθό του Νοεμβρίου θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 θα κατατεθεί στη Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα περιλαμβάνεται και η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα μισθολογικά των ενστόλων, στην οποία είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ήδη από νωρίτερα το www.bankingnews.gr, κοντά στο στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2015 θα παραμείνει η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.
"Ο στόχος της Ελλάδας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος, αλλά κοντά στο 3% του ΑΕΠ", σημειώνει ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο αξιωματούχος επιχειρεί να διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν μεγάλη μείωση στο στόχο της Ελλάδας, για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015, προκειμένου στο προσχέδιο του προϋπολογισμού να συμπεριληφθούν οι φοροελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.
"Όσα έχουν αναφερθεί στα media, πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 θα είναι πολύ χαμηλότερος από το 3%, δεν ευσταθούν", διαβεβαιώνει η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης