Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιετνάμ: Ταχεία ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων προβλέπει το αρμόδιο υπουργείο

Βιετνάμ: Ταχεία ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων προβλέπει το αρμόδιο υπουργείο
Με ταχείς ρυθμούς αναπτύσσεται το Βιετνάμ, το οποίο εκτιμά ανάπτυξη του εμπορικού πλεονάσματος το τρέχον οικονομικό έτος 
Οι εξαγωγές του Βιετνάμ, αναμένεται να αυξηθούν φέτος κατά 12%, στα 148 δισ. δολάρια, με ρυθμό ταχύτερο από αυτόν που η κυβέρνηση είχε θέσει ως στόχο.
Η αρχική εκτίμηση του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου, την οποία το ίδιο αναίρεσε σήμερα, Παρασκευή, ήταν συνολική αύξηση των εξαγωγών κατά 10%.
Το εμπορικό πλεόνασμα θα ανέλθει σε 1,5 δισ. δολάρια, εκτιμά το υπουργείο, με τις εισαγωγές να ενισχύονται κατά 11%, στα 146,5 δισ. δολάρια.
Το υπουργείο δήλωσε, επίσης, ότι οι παραγγελίες για τα προϊόντα υπόδηση και τα ηλεκτρονικά, τα κύρια εξαγώγιμα αγαθά του Βιετνάμ, αυξάνονται σταθερά, βοηθώντας την εγχώρια παραγωγή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής αναμένεται να αυξηθεί κατά 7% το τρέχον οικονομικό έτος.
Να σημειωθεί ότι το εμπορικό πλεόνασμα των 9 πρώτων μηνών, ανήλθε σε 2,4 δισ. δολάρια, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 14,2%, ενώ οι εισαγωγές κατά 11,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης