Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

BNP Paribas και Nomura συμφωνούν το ευρώ θα υποχωρήσει προς τα 1,20 δολάρια - Η διολίσθηση θα είναι σταδιακή

BNP Paribas και Nomura συμφωνούν το ευρώ θα υποχωρήσει προς τα 1,20 δολάρια - Η διολίσθηση θα είναι σταδιακή
Η τρέχουσα ισοτιμία (3 Οκτωβρίου 2014) ευρώ - δολαρίου είναι 1 ευρώ προς 1,2660 δολάρια
H Γαλλική τράπεζα BNP Paribas και ο ιαπωνικός οίκος Nomura συμφωνούν ότι το ευρώ....θα υποχωρήσει προς την ζώνη των 1,20 δολαρίων αλλά σταδιακά μέχρι το τέλος του 2015 μέσα 2016.
Με βάση τις προβλέψεις της BNP Paribas για τις ΗΠΑ και την ευρωζώνη, η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ - δολαρίου θα κινηθεί προς τα 1,25 δολάρια στο τέλος του 2015 και 1,20 δολάρια ανά ευρώ στο τέλος του 2016.
Επειδή οι αγορές είναι προνοητικές και προεξοφλούν, μπορεί να ειπωθεί ότι οι εκτιμήσεις αυτές μπορεί να επιβεβαιωθούν πολύ νωρίτερα.
Έτσι οι προβλέψεις των μοντέλων μας είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις που δείχνουν μια συνεχή πτώση του ευρώ αλλά με βραδύτερο ρυθμό υποστηρίζει η BNP Paribas.
Με βάση την τεχνική ανάλυση ο στόχος για το ευρώ δολάριο τους επόμενους μήνες είναι τα επίπεδα 1 ευρώ προς 1,21 δολάρια.
Μετά το υψηλό του Μαΐου του 2014 στα 1,3989 δολάρια πολλά έχουν αλλάξει.
Σύμφωνα με την άποψη αυτή, η ΒΝΡ Ρaribas λαμβάνει short θέση με στόχο τα 1,25 - 1,22 δολάρια.



Στο 1,20 δολ. βλέπει το ευρώ η Nomura μέχρι τα μέσα του 2015, εκτιμώντας ότι θα συνεχιστεί η πτώση, η οποία ήδη φτάνει το 7% το τρίτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση της Nomura, το ευρώ θα πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2012, ενώ οι τοποθετήσεις για τη μελλοντική πτώση του ευρώ αυξάνονται σημαντικά μέρα με τη μέρα.
"Οι επενδυτές περιμένουν το ευρώ να υποχωρεί σταδιακά, αλλά όχι να καταγράψει μια απότομη πτώση", δήλωσε ο Yunosuke Ikeda, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της Nomura.
"Αυτή τη φορά, ο μείζον καταλύτης είναι η αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve και όχι οι επιπτώσεις της κρίσης", πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης