Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Intralot για το διαγωνισμό του ιπποδρομιακού στοιχήματος - Ζητά την αναστολή των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Intralot για το διαγωνισμό του ιπποδρομιακού στοιχήματος - Ζητά την αναστολή των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ
Τι υποστηρίζει στην προσφυγή της η Intralot
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Intralot, ζητώντας την αναστολή της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ, βάσει της οποίας κηρύχθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός για τη διοργάνωση του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Ειδικότερα, η Intralot, κάνοντας λόγο για «φωτογραφικό διαγωνισμό» κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας την αναστολή των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, βάσει των οποίων κηρύχθηκε άγονος ο αρχικός διαγωνισμός.
Ας σημειωθεί πως ο διαγωνισμός επανακηρύχθηκε, με το ΤΑΙΠΕΔ να ανακηρύσσει ως πλειοδότη την OΠΑΠ Ιnvestment Limited.
Ο διαγωνισμός αφορά τη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος για τα επόμενα 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την Intralot, το ΤΑΙΠΕΔ παραβίασε το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο ως προς τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Τι μετέδιδε στις 23 Σεπτεμβρίου το bankingnews.gr
Την ΟΠΑΠ Investments Ltd ανακήρυξε προτιμητέο επιτυχόντα πλειοδότη (provisional successful bidder) για το ιπποδρομιακό στοίχημα το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 40,501 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που από νωρίς είχε μεταδώσει το www.bankingnews.gr.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, η υψηλότερη προσφορά για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος ανήρθε στα 40,501 εκατ. ευρώ και κατατέθηκε από την ΟΠΑΠ Investments.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την  Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης