Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Στο +0,3% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014 - Χρέος, NPLs και εκλογές οι κίνδυνοι της ελληνικής οικονομίας

Barclays: Στο +0,3% η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2014 - Χρέος, NPLs και εκλογές οι κίνδυνοι της ελληνικής οικονομίας
Στο +2,5% η ανάπτυξη της Ελλάδας για το 2015
Ανάπτυξης της τάξης του +0,3% «βλέπει» για την Ελλάδα το 2014 η Barclays, η οποία χαιρετίζει τη σαφή πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.
Σε έκθεσή της για την Ελλάδα, η βρετανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το 2014, καθώς το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά +0,3%.
Μάλιστα, για το 2015, η Barclays αναμένει ανάπτυξη της τάξης του +2,5%.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, καθώς σταδιακά αυξάνεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την Ελλάδα.
Στα θετικά της ελληνικής οικονομίας προστίθεται η αύξηση του τουρισμού και η σημαντική ανάκαμψη των δημόσιων επενδύσεων.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, δεν είναι όλα ρόδινα...
«Μία ενδεχόμενη ανατροπή στις πραγματεύσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους ενδέχεται να τινάξει στον αέρα την συντελεσθείσα ανάκαμψη» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ανασταλτικό παράγοντα παράλληλα, συνιστά το εκρηκτικό πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), όπως και η πολιτική αβεβαιότητα, λόγω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα, η Barclays διατείνει πως η Ευρώπη είναι αδύνατο να αφήσει την Ελλάδα να εξέλθει του προγράμματος του ΔΝΤ.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ολοκληρώνεται το 2016.
Αναφερόμενη στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αποκαλύπτει πως οι ενστάσεις έγκεινται στο χρηματοδοτικό κενό και στις μεταρρυθμίσεις.
Σύμφωνα με τη βρετανική τράπεζα, το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ανέρχεται στα 11,1 δισ. ευρώ.
Πάντως, εάν η Αθήνα προβεί στην έκδοση ομολόγων, όπως έχει προγραμματίσει, τότε το κενό δύναται να συρρικνωθεί στα 8 με 10 δισ. ευρώ, καταλήγει η Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης