Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θετική εξέλιξη - Σε «ΒΒ» αναβάθμισε τον ΟΤΕ η Standard & Poor’s - «Σταθερό» το outlook

tags :
Θετική εξέλιξη - Σε «ΒΒ» αναβάθμισε τον ΟΤΕ η Standard & Poor’s - «Σταθερό» το outlook
O αμερικανικός οίκος είχε αναβαθμίσει στις 12 Σεπτεμβρίου την Ελλάδα σε "Β"
Μπαράζ θετικών εξελίξεων φέρνει στην ελληνική οικονομία η πρόσφατη αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β» από την Standard & Poor’s στις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς λίγες εβδομάδες αργότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναβάθμισε και την αξιολόγηση του ΟΤΕ σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» προηγουμένως.
Ειδικότερα, η S&P αναβάθμισε σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» προηγουμένως την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του ΟΤΕ, διατηρώντας παράλληλα, το outlook σε «σταθερό».
Η αναβάθμιση της αξιολόγησης του ΟΤΕ αντανακλά σύμφωνα με την S&P, την ισχυρή οικονομική θέση του Οργανισμού.
«Η πιθανότητα μίας χρεοκοπίας του ΟΤΕ είναι σχεδόν μηδαμινή, ακόμη και στο ακραίο σενάριο κήρυξης στάσης πληρωμών από την Ελλάδα» αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.
Όπως εξηγεί, η πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης σε «Β» από «Β-» επέδρασε καταλυτικά  στην αναβάθμιση του ΟΤΕ.
Ο θετικός ισολογισμός, τα τεράστια ταμειακά αποθέματα και τα αισιόδοξα λειτουργικά κέρδη των τελευταίων δύο ετών καθιστούν άκρως βιώσιμο τον Οργανισμό, αναφέρει εν συνεχεία ο οίκος αξιολόγησης.
Παράλληλα, αναγνωρίζει τον ΟΤΕ ως πρωτοπόρο οργανισμό στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών και εκτιμά πως η εταιρεία θα καταφέρει να μειώσει περαιτέρω τα λειτουργικά της έξοδα.
Επίσης, επισημαίνει πως ο ΟΤΕ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ως προς την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης