Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Αυξάνονται οι πιθανότητες ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ λόγω Γερμανίας

Commerzbank: Αυξάνονται οι πιθανότητες ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ λόγω Γερμανίας
Επίσπευση του QE λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών στοιχείων στη Γερμανία, βλέπουν οι αναλυτές
Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, αυξάνει τις πιθανότητες για ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), εκτιμά η Commerzbank.
Όπως αναφέρει σε σχετικό του σημείωμα ο επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας, Joerg Kraemer, η ΕΚΤ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα προχωρήσει στην αγορά καλλυμένων ομολόγων και ABS, αλλά όχι κρατικών ομολόγων.
Ωστόσο, οι αρνητικές εκπλήξεις για την οικονομική δραστηριότητα, δικαιολογούν την άποψη κάποιων μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να γίνει αγορά κρατικών ομολόγων.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος IFO στη Γερμανία, υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών τον Σεπτέμβριο, στις 104,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο, έναντι 106,3 μονάδων τον Αύγουστο, στοιχείο που προκάλεσε την ανησυχία των αναλυτών για την πορεία της ανάπτυξης στη Γερμανία.
Με την άποψη της Commerzbank συμφωνούν και traders, σύμφωνα με το CNBC, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας, ενδεχομένως να οδηγήσουν την ΕΚΤ να αναλάβει περαιτέρω δράση, πιο σύντομα από ότι αναμενόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης