Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Η ΕΚΤ πρέπει να αγοράσει κρατικά ομόλογα και να στείλει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας στις αγορές

tags :
Barclays: Η ΕΚΤ πρέπει να αγοράσει κρατικά ομόλογα και να στείλει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας στις αγορές
Πουλήστε ευρώ/δολάριο και χρυσό, συμβουλεύει τους επενδυτές η Barclays
Αδύναμη χαρακτηρίζει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας η Barclays στο Παγκόσμιο Outlook του Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύθηκε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου.
Αναφερόμενη στην επαναβεβαίωση της δέσμευσης του Mario Draghi, ότι η ΕΚΤ θα κάνει ότι μπορεί να να διαφυλάξει το ευρώ, αυτή τη φορά με στόχο να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό, η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι η δήλωση αυτή θα προκαλέσει αδυναμία του ευρώ, ιδιαίτερα έναντι του δολαρίου.
Η ΕΚΤ πρέπει να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της σχετικά με τον ισολογισμό και το επίπεδο του πληθωρισμού, σημειώνουν οι αναλυτές της Barclays.
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία δεν έχει αποτιμηθεί και θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές για την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ, ώστε να προχωρήσει στην αποκατάσταση της ανάπτυξης και του επιπέδου του πληθωρισμού.
Η Barclays τονίζει ότι έχει λόγους να πιστεύει σε ένα ισχυρό δολάριο, λόγω της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί αλλά και της πρόθεσης της Fed να ανοίξει τον δρόμο για αύξηση των επιτοκίων.
Η Barclays τέλος, προτρέπει τους επενδυτές να πουλήσουν ευρώ/δολάριο και χρυσό.
Οι αναλυτές της Barclays, προχώρησαν σε πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου σε ορίζοντα 12 μηνών, στα 1,10 δολ. από 1,25 δολ. προηγουμένως.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης