Επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011 ζητούν οι βενζινοπώλες – Αμφίβολης αποτελεσματικότητας η μείωσή του κατά 30%

Επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011 ζητούν οι βενζινοπώλες – Αμφίβολης αποτελεσματικότητας η μείωσή του κατά 30%
Η σημερινή τιμή ανά λίτρο φαντάζει απλησίαστη, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μην μπορέσουν να αγοράσουν, τονίζεται
Αμφίβολη θεωρούν την αποτελεσματικότητα της μείωσης κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης οι βενζινοπώλες, οι οποίοι ζητούν την επαναφορά του στα επίπεδα του Απριλίου του 2011.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), η μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με τη νέα τροπολογία θα είναι 12 λεπτά, δηλαδή η τιμή του θα κυμανθεί στο 1,13 με 1,15 ευρώ το λίτρο.
«Αν λάβουμε υπόψη ότι από το 2011 που ο ΕΦΚ ήταν στον χαμηλό συντελεστή, έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα των νοικοκυριών, με παράλληλη αύξηση όλων των φόρων και επιβαρύνσεων, η σημερινή τιμή ανά λίτρο φαντάζει απλησίαστη, με αποτέλεσμα και πάλι οι καταναλωτές να μην μπορέσουν να αγοράσουν», τονίζεται.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι η επιδότηση των αδύναμων νοικοκυριών, όπως έδειξε η πράξη, αφορά λίγα μόνο νοικοκυριά, αφήνοντας στο κρύο τη μεγάλη πλειοψηφία τους και τονίζεται ότι αίτημα του κλάδου είναι η επαναφορά του φόρου στα επίπεδα του Απριλίου του 2011, δηλαδή στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS