Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φως στο τούνελ βλέπει η διοίκηση της Attica Bank για την αμκ των 434 εκατ. και τον στρατηγικό επενδυτή

tags :
Φως στο τούνελ βλέπει η διοίκηση της Attica Bank για την αμκ των 434 εκατ. και τον στρατηγικό επενδυτή
Με βάση ενδείξεις φαίνεται ότι μάλλον πάμε στο σενάριο κάποιου ιδιότυπου συμβιβασμού μεταξύ των απαιτήσεων των στρατηγικών επενδυτών και του ΤΣΜΕΔΕ
(upd)Φως στο τούνελ βλέπει η διοίκηση της Attica Bank για την αμκ των 434 εκατ. και τον στρατηγικό επενδυτή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διάθεση να βρεθεί συμβιβαστική λύση.
Η μετοχή της Attica Bank σήμερα καταγράφει κέρδη +5,2% στα 0,1010 ευρώ.
Το πρόβλημα με την Attica Bank έγκειται στο εξής:
Οι δύο ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί επενδυτές θέλουν τον πλήρη έλεγχο του management και το 51% των μετοχών, που αυτό πρακτικά σημαίνει περιθωριοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ που ελέγχει σήμερα το 51% και μετά την αμκ θα υποχωρήσει στο 34%.
Το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο των Μηχανικών, έχει δύο εναλλακτικές λύσεις.
Ή συμφωνεί σε ένα μοντέλο συνεργασίας με τον στρατηγικό επενδυτή ή ακυρώνει τη διαδικασία και προχωρά στην μερική κάλυψη της αμκ έως του ποσού των 221 εκατ. ευρώ σε σύνολο 434 εκατ.
Με βάση ενδείξεις φαίνεται ότι μάλλον πάμε στο σενάριο κάποιου ιδιότυπου συμβιβασμού μεταξύ των απαιτήσεων των στρατηγικών επενδυτών και του ΤΣΜΕΔΕ, που είναι ο βασικός μέτοχος της Attica Bank.
Βέβαια ένα θέμα που πρέπει να αποτιμηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή είναι ότι ο στρατηγικός επενδυτή στο σενάριο που υπάρξει συμφωνία θα ελέγχει το 51% της Attica Bank, το ΤΣΜΕΔΕ από 51% θα υποχωρήσει στο 34% ενώ το free float θα καταρρεύσει στο 15% προκαλώντας τεράστιο dilution στους 20 χιλ. περίπου ιδιώτες μετόχους.
Η διοίκηση της Attica Bank πάντως αναφέρει ότι βλέπει φως στο τούνελ και ότι η εξέλιξη θα είναι θετική για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

(πρώτη ενημέρωση 24 Σεπτεμβρίου 2014, 13:27)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης