Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις ληστείες σε Δίστομο και Μαραθώνα

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις ληστείες σε Δίστομο και Μαραθώνα
Καρέ - καρέ οι δύο ληστείες
Φωτογραφίες από την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο, αλλά και τη ληστεία στον Μαραθώνα, με τους σκληρούς ποινικούς οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του 39χρονου αστυνομικού σε τράπεζα στον Χολαργό τον Απρίλιο του 2008, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.



Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, από το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στη γιάφκα στη Νέα Μάκρη διαπιστώθηκε ότι πίσω από τη ληστεία στο Μαραθώνα -η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε ταυτοποιηθεί- βρίσκονται οι ίδιοι δράστες, δηλαδή ο φερόμενος υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος, ο Σπύρος Δραβιλάς και ο Σπύρος Χριστοδούλου.
Τα δακτυλικά αποτυπώματα των τριών κακοποιών, που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στο κρησφύγετο στη Νέα Μάκρη αλλά και σε πολλά αντικείμενα που μέσα σε αυτό, ταυτοποιούν ότι πρόκειται για γιάφκα και των τριών κακοποιών που πήραν μέρος στη ληστεία στο Δίστομο και τους συνδέουν και με άλλες ληστείες.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, βιολογικό υλικό άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό, που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της ένοπλης ληστείας, σε υποκατάστημα Τράπεζας, στο Δίστομο στις 22 του περασμένου Αυγούστου.
Επίσης, βρέθηκε σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 17 Απριλίου του 2008 στο Χολαργό Αττικής και σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, που εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας στις 23 Ιουλίου του 2010, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.


Ακόμη, βιολογικό υλικό δεύτερου άνδρα, που βρέθηκε σε αντικείμενα στην οικία στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος  που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν μετά τη ληστεία στο Δίστομο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής το 2007, μέσα στο οποίο  βρέθηκαν αποτυπώματα του Δραβιλά.
Αλλά και βιολογικό υλικό τρίτου άνδρα, που βρέθηκε στη Νέα Μάκρη ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, σε διαμέρισμα στην οδό Μ. Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια έρευνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007, σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Χριστοδούλου.



Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 στο κλεμμένο αυτοκίνητο, που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη, ενώ DNA και από άλλο ένα αντικείμενο στο σκάφος, ταυτίζεται με υλικό άντρα που βρέθηκε στο διαμέρισμα επί της οδού Μ. Βόδα και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε Χριστοδούλου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης