Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΒΕΕ: Αποκλεισμένο το 96% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα

ΓΣΕΒΕΕ: Αποκλεισμένο το 96% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα
Mάλιστα το 50% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν πήγαινε καν στις τράπεζες γιατί ήξερε ότι δεν θα είχε καμία τύχη η αίτησή του για τραπεζικό δανεισμό
Το 96% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αποκλεισμένο από τη τραπεζική χρηματοδότηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, από κοινού με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ και την Ένωση Συναιτεριστικών Τραπεζών.
Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά αυτό είναι ένα διαρθρωτικό πρόβλημα των συστημικών τραπεζών που προϋπήρχε της κρίσης και αξίζει να σημειωθεί ότι το 50% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν πήγαινε καν στις τράπεζες γιατί ήξερε ότι εκ των προτέρων δεν θα είχε καμία τύχη η αίτησή του για τραπεζικό δανεισμό.
Ο κ. Καββαθάς πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης συμφωνήθηκε ότι θα επακολουθήσει νέα που θα αφορά σε πιο εξειδικευμένες προτάσεις σε σχέση με τις συνεταιριστικές και τη μετατροπή τους σε αναπτυξιακές, ενώ θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη πρόταση του ΥΠΑΝ να μετεξελιχθεί το ΕΤΕΑΝ σε αναπτυξιακή τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης