Τελευταία Νέα
Ελλάδα

O γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου και οι σχέσεις με την Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ)

tags :
O γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου και οι σχέσεις με την Τουρκία στο επίκεντρο της συνάντησης Αναστασιάδη-Kerry (ΥΠΕΞ ΗΠΑ)
Αναμένεται να συζητηθεί επίσης η συμμετοχή της Κύπρου στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους
Το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της Κύπρου στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα συζητήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, John Kerry, κατά την αποψινή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.
Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο Κύπριος ηγέτης θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για τα «εμπόδια» που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, λόγω της «τουρκικής αδιαλλαξίας» και θα ζητήσει τη συνδρομή της Ουάσιγκτον, με σκοπό να στραφεί προς την Άγκυρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αποψινή συνάντηση (μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) του Κύπριου Προέδρου με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα είναι η πρώτη έπειτα από την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την 69η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει γεύμα εργασίας με τους αντιπροσώπους των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-Moon.
Την Τρίτη, ύστερα από τη συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για το κλίμα, ο Πρόεδρος της Κύπρου θα συζητήσει ενεργειακά ζητήματα και διμερείς σχέσεις σε συναντήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Tammam Salam και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης