Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση από τη Standard & Poor’s: Η Βενεζουέλα θα χρεοκοπήσει τα επόμενα δύο χρόνια! - Την υποβάθμισε σε «CCC»

Ηχηρή προειδοποίηση από τη Standard & Poor’s: Η Βενεζουέλα θα χρεοκοπήσει τα επόμενα δύο χρόνια! - Την υποβάθμισε σε «CCC»
Στο 65% ο πληθωρισμός το 2014 - Στο -3,5% η ύφεση
Στην κατηγορία junk (σκουπίδια) υποβάθμισε ο οίκος Standard & Poor’s την αξιολόγηση της Βενεζουέλας, προειδοποιώντας παράλληλα, το Καράκας για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας! 
Ειδικότερα, ο S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση της λατινοαμερικανικής χώρας στο «CCC» από «B-».
Μάλιστα, προειδοποιεί πως η Βενεζουέλα πρόκειται να χρεοκοπήσει εντός των επόμενων δύο ετών!
Όπως εξηγεί ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η παγκόσμια αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου και η ακόλουθη «βουτιά» της τιμής του αργού, ασκεί σημαντική επίδραση στην οικονομία της Βενεζουέλας, η οποία πέραν των υπόλοιπων προβλημάτων, πλήττεται από υψηλότατους ρυθμούς πληθωρισμού, ως απόρροια των διαχρονικών ελλείψεων σε φαγητό και φάρμακα.
Μάλιστα, για το 2015, ο S&P εκτιμά πως το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά -3,5% ενώ ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί κατά +65%.
Οι ανησυχίες σχετικά με τη Βενεζουέλα εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, έπειτα από άρθρο δύο καθηγητών του Harvard, οι οποίοι καλούσαν την κυβέρνηση Maduro να κηρύξει τη χρεοκοπία της χώρας.
Όπως προειδοποιεί ο S&P, η Βενεζουέλα ενδέχεται να υποστεί ακόμη μία υποβάθμιση, εάν η κυβέρνηση δεν υιοθετήσει μία σειρά διαρθρωτικών μέτρων.
Καταλήγοντας, καλεί τον Πρόεδρο Maduro να άρει την πολιτική ένταση και να δεχθεί στο "τραπέζι" των διαβουλεύσεων και το κόμμα της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης