Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Β. Χόγιερ – Θα υπογραφούν συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Β. Χόγιερ – Θα υπογραφούν συμφωνίες 815 εκατ. ευρώ
Αφορούν την κατασκευή αυτοκινητόδρομων, την αποπεράτωση του μετρό και θέματα ενέργειας
Συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα υπογραφούν την Πέμπτη, με την έλευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ, στην Αθήνα.
Οι συμφωνίες αυτές αφορούν την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, την αποπεράτωση του Μετρό, αλλά και  θέματα σχετικά με την ενέργεια.
Στην εκδήλωση υπογραφής των συμφωνιών, πέραν του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.
Υπενθυμίζεται ότι η ΕΤΕπ, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ελλάδα, αποφάσισε πρόσφατα τη χορήγηση 200 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Πρόκειται για δύο δάνεια από τα οποία 150 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και 50 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank και τα οποία προορίζονται για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης