Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να πούμε

Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Οι εξαγγελίες Τσίπρα είναι τα ελάχιστα που μπορούμε να πούμε
Δεν είναι καν αυτά που θέλαμε
Την άποψη πως οι εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ είναι «τα ελάχιστα που μπορούσαμε να πούμε» εξέφρασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης.
«Οι ανάγκες είναι τρομοκρατικές, είναι ένα πρόγραμμα άμεσης ανακούφισης, έτσι θα μπορούσε να το πει κανείς. Είναι τα ελάχιστα πράγματα, είτε για να επιβιώσει ένα μέρος του πληθυσμού που δύσκολα πλέον επιβιώνει, είτε για να υπάρξουν κάποια εργαλεία και να μπορέσει να ασκηθεί μια πολιτική για ανάκτηση της εργασίας κτλ. Είναι δηλαδή τα ελάχιστα που μπορούσαμε να πούμε. Δεν είναι καν αυτά που θέλαμε, το τόνισε πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Βούτσης.
«Είναι προφανές ότι ένα μέρος αυτού του προγράμματος θα υλοποιηθεί, ένα άλλο μέρος ενδεχομένως θα πάει σε έναν οδικό χάρτη ίσως λίγο πιο μακρινό.  Γιατί μέχρι την ανάληψη της διακυβέρνησης, όποτε γίνει, θα έρθουν ανάγκες ή προτεραιότητες που αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Δεν μπορεί κανείς στο 100% να είναι σίγουρος, τι θα κάνει και πότε και πώς θα το κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.
«Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε με μεγάλη αποφασιστικότητα και νομίζω ότι αυτό δίνει μία ελπίδα, μια προσδοκία στον κόσμο ότι θα γυρίσουμε τη σελίδα. Δεν μπορούμε να είμαστε ούτε μελλοντολόγοι ούτε να πούμε ότι θα έχουμε μαγικό ραβδάκι» υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, ο κΒούτσης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πάρα πολύ σαφή θέση, ότι δηλαδή επιθυμεί απλή αναλογική με δέσμευση όλων των πολιτικών δυνάμεων ότι θα συμπεριληφθεί στην ύλη της συνταγματικής αναθεώρησης ως μόνιμο σύστημα.
«Όλα τα άλλα είναι κολπάκια. Φοβάμαι ότι ο πανικόβλητος τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται πολλοί από πλευράς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι αν είναι μια φορά δύσκολο να συνηθίσουμε εμείς να κερδίζουμε – βάλτε το σε όσα εισαγωγικά θέλετε - θα είναι δυο φορές δύσκολο, αυτοί οι μόνιμοι συμμέτοχοι της εξουσίας στο να χάνουνε και αυτό θα είναι ένα στοίχημα που θα δούμε ποιος θα μάθει πιο γρήγορα τον νέο του ρόλο» τόνισε ο κ.Βούτσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης