Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΟΠΕΚ: Στη σκιά των ισχυρών συμφερόντων του λαθρεμπορίου καυσίμων κρύβονται οι κυβερνήσεις

ΠΟΠΕΚ: Στη σκιά των ισχυρών συμφερόντων του λαθρεμπορίου καυσίμων κρύβονται οι κυβερνήσεις
Φοβούνται να συγκρουστούν μαζί τους, σημειώνει η Ομοσπονδία πρατηριούχων
Κριτική στην κυβέρνηση για τη μη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων ασκεί με ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ, η οποία την εγκαλεί ότι φοβάται να συγκρουστεί με τα συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σημειώνει ότι «τα τελευταία 20 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις κρύβονται στη σκιά των ισχυρών συμφερόντων της παράνομης διακίνησης καυσίμων φοβούμενοι να συγκρουστούν μαζί τους, επικεντρώνοντας μονίμως το φαινόμενο στους πρατηριούχους και σε λήψη αποφάσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα».
Παράλληλα, σημειώνει ότι μετά τις καταγγελίες της στις 2 Σεπτεμβρίου σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης, συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή και δόθηκαν μέσω συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, στοιχεία για την πρόοδο εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών και την επικρατούσα  κατάσταση, μόνον όμως σε ό,τι αφορά τον χώρο των πρατηρίων.
Όπως σημειώνει, για άλλη μία φορά αφέθηκε να αιωρείται στην κοινή γνώμη ότι οι πρατηριούχοι ευθύνονται για την παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο κ.λπ.) και για την απώλεια δημοσίων εσόδων 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ επικρίνει τον επικεφαλής της ΓΓΠΣ για το ότι έδωσε λίστα 1.375 πρατηρίων από τα 5.500 πανελλαδικά, προτρέποντας τους καταναλωτές να προμηθεύονται καύσιμα μόνον από τα πρατήρια της λίστας.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι «στο εξής πλέον, με μία απλουστευμένη λογική των Διοικούντων, η συνέχιση της παράνομης διακίνησης καυσίμων είναι ευθύνη εκτός των πρατηριούχων και όλων των καταναλωτών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης