Νέα επίθεση του Β. Νenanyahu κατά της Παλαιστίνης: Όταν το Ισραήλ πενθούσε για την 11η Σεπτεμβρίου, στη Γάζα πανηγύριζαν

Νέα επίθεση του Β. Νenanyahu κατά της Παλαιστίνης: Όταν το Ισραήλ πενθούσε για την 11η Σεπτεμβρίου, στη Γάζα πανηγύριζαν
Πλήρη στήριξη στις ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από το Ισραήλ
Την πλήρη στήριξη του στις ΗΠΑ και τον B. Obama στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, B. Netanyahu, με αφορμή τα δεκατρία χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης από μέλη της Αλ Κάιντα.
Παράλληλα ο Ntanyahu προκαλεί εξαπολύοντας νέα επίθεση κατά της Παλαιστίνης και συγκεκριμένα κατά της οργάνωση Χαμάς που δρα στην περιοχή.
Ειδικότερα σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Αντιτρομοκρατία που διεξάγεται στην Χερζλίγια του Ισραήλ, ο Netanyahu τόνισε πως συμφωνεί με το πλάνο εξόντωσης των τζιχαντιστών από τον Obama και προειδοποίησε για την απειλή των εξτρεμιστικών οργανώσεων.
Δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να συγκρίνει την παλαιστινιακή Χαμάς με το ΙΚ και την Χεζμπολάχ, αλλά και τη Μπόκο Χαράμ, λέγοντας πως αποτελούν «διαφορετικά κλαδιά από το ίδιο δέντρο».
Σχετικά με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως ολόκληρο το Ισραήλ πένθησε, όμως, στη Γάζα πανηγύριζαν και μοίραζαν γλυκά.
«Όταν ο Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε γιορτάσαμε στο Ισραήλ, ενώ στη Γάζα πενθούσαν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ στηρίζει πλήρως το κάλεσμα του B. Obama για την ενωμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Εξήγησε, μάλιστα, πως η κυβέρνησή του δίνει το δικό της αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμπληρώνοντας ότι κάποιες από τις μάχες είναι γνωστές κάποιες λιγότερο γνωστές.
Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως πολλά είναι τα κράτη του αραβικού κόσμου που επανεξετάζουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ «εξαιτίας του γεγονότος ότι αντιμετωπίζουμε τους ίδιους εχθρούς».
Σχετικά με την πρόθεση του Ιράν για συμμετοχή στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, ο Netanyahu προειδοποίησε πως μία συμφωνία με το Ιράν είναι σαν μία συμφωνία με τη Συρία, εννοώντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος σχετικά με τα πυρηνικά των δύο χωρών.
Άλλωστε, όπως είπε το Ιράν επιδιώκει να διατηρήσει το πυρηνικό υλικό του ώστε μία ημέρα να διώξει τους επιτηρητές και να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος και προειδοποίησε πως αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα «θα δείτε πράγματα που ούτε καν τα έχετε φανταστεί».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS