Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΚΤ επιθυμεί η Bank of Japan - Έρχονται αρνητικά επιτόκια; - Σε χαμηλό 6 ετών το γεν

Να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΚΤ επιθυμεί η Bank of Japan - Έρχονται αρνητικά επιτόκια; - Σε χαμηλό 6 ετών το γεν
Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του Ιάπωνα Πρωθυπουργού και του διοικητή της Bank of Japan
Να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΚΤ και να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια επιθυμεί ο διοικητής της Bank of Japan, Haruhiko Kuroda.
Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον - επίμονα - χαμηλό πληθωρισμό, ο Ιάπωνας τραπεζίτης κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Shinzo Abe, κατέστησε σαφές πως δεν θα διστάσει να λάβει ένα μέτρα, προκειμένου να επιταχυνθεί ο πληθωρισμός.
Η συνάντηση των δύο ισχυρών ανδρών της Ιαπωνίας επήλθε έπειτα από την κλιμάκωση των ανησυχιών γύρω από την ανάκαμψη και τον πληθωρισμό.
Η Bank of Japan ευελπιστεί πως ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί στο 2% έως το 2015. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως ο συγκεκριμένος στόχος είναι… άπιαστος!
«Είπα στον πρωθυπουργό πως είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε τη νομισματική χαλάρωση, προκειμένου να επιτύχουμε το στόχο του 2%» διαμήνυσε ο Haruhiko Kuroda.
«Εάν οι δυσμενείς συνθήκες διατηρηθούν, τότε δεν θα διστάσουμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τη πολιτική μας» συμπλήρωσε.
Το επιτόκιο της Bank of Japan υπενθυμίζεται πως βρίσκεται στο 0% - 0,1%.
Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ιαπωνικής τράπεζες επέφεραν σημαντικές πιέσεις στο γεν, το οποίο υποχώρησε σε χαμηλό 6 ετών έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 107,04 γεν/δολάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης