Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός του ελληνικού λαού η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός του ελληνικού λαού η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ
Εμπαιγμός για τους ιδιοκτήτες που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου χαράτσι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ
Για εμπαιγμό του ελληνικού λαού με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής κάνοντας λόγο για έλλειψη φορολογικής πολιτικής «προς όφελος των πολιτών οι οποίοι κινδυνεύουν με δήμευση της περιουσίας».
Σύμφωνα με το βουλευτή η τροπολογία, ελαφρύνει τη φορολογική επιβάρυνση σε κάποιες περιοχές που είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων, μετά την κατακραυγή από τις τεράστιες διαφορές των εκκαθαριστικών του 2014 σε σχέση με τον Φ.Α.Π. των προηγούμενων ετών και καταργεί, τον απαράδεκτο όρο να είναι κάποιος φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερος προκειμένου να έχει έκπτωση ή απαλλαγή.
Ωστόσο, αυτό όπως σημειώνει ο κ. Γελαλής δεν αρκεί καθώς «χιλιάδες ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα που αρχικά πληρούσαν τις προϋποθέσεις για έκπτωση 50% στο ποσό του φόρου, χάνουν την έκπτωση επειδή η συνολική αξία της περιουσίας τους υπερβαίνει τα όρια που προβλέπει η νέα ρύθμιση».
Παράλληλα, σύμφωνα με το βουλευτή «ακόμα περισσότεροι ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα χάνουν το δικαίωμα για έκπτωση ή απαλλαγή καθώς αποσαφηνίζεται ότι στο εισοδηματικό κριτήριο μετρά και το τεκμαρτό εισόδημα, όπου είναι υψηλότερο από το πραγματικό».
Έντονη είναι η κριτική ιδιαίτερα για τη μείωση του 20% στα ακίνητα που όλο το 2013 ήταν μη ηλεκτροδοτούμενα και κενά την οποία χαρακτηρίζει «εμπαιγμός για τους ιδιοκτήτες που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου χαράτσι. Εφόσον μάλιστα δεν ρυθμίζεται πότε και με ποια διαδικασία θα διαπιστώνεται η ύπαρξη των δύο προϋποθέσεων ώστε να δικαιούται κάποιος τη μείωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης