Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ετοιμάζονται νέο δάνειο για το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και νέο μνημόνιο

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ετοιμάζονται νέο δάνειο για το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και νέο μνημόνιο
Ψεύτικό προεκλογικό επιχείρημα τα περί του τέλους του μνημονίου από την κυβέρνηση
Την εκτίμηση ότι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο, το οποίο θα «βαφτιστεί» αλλιώς, αλλά και νέο δάνειο για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κοινό μέχρι το 2016 έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ψεύτικο και πλαστό προεκλογικό επιχείρημα τα περί τέλους του μνημονίου.
Όπως επισήμανε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπαδημούλης σχετικά με το νέο μνημόνιο, θα αλλάξει η «συσκευασία» και το σχήμα της τρόικας, με την επιτήρηση όμως να παραμένει αυστηρή, ενδεχομένως χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι επειδή φοβάται τη σχεδόν βέβαιη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, όπως καταδεικνύει το διευρυμένο προβάδισμα που έχει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ακόμη κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, ότι κρύβεται από τη Βουλή και τους δημοσιογράφους, ακυρώνοντας την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο πρωθυπουγό που φοβάται τον διάλογο».
Ερωτηθείς σχετικά με τις συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι είναι «ολοφάνερα μη βιώσιμο» ενώ επανέλαβε την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου κ. Καϊτάνεν έπειτα από σχετική ερώτησή του, σημειώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των συζητήσεων επί του θέματος είναι η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου από την ελληνική πλευρά.
Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί το καταστροφικό δόγμα Μέρκελ, «που δεν οδηγεί μόνο την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε καταστροφική πορεία, αλλά έχει οδηγήσει την ίδια την ευρωζώνη στα πρόθυρα ενός νέου κύκλου ύφεσος και με σοβαρό τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού».
Ερωτηθείς σχετικά με την εξαγγελθείσα μείωση στο φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και την πρόσφατη ερώτησή του προς την Κομισιόν σχετικά με το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του θέματος.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ υπερφορολογεί τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, δεν φορολογεί τη μεγάλη περιουσία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσοι έχουν πανάκριβες επαύλεις και ακίνητα κρυμμένα πίσω από εταιρείες offshore δεν ελέγχονται. Αλλά και αυτοί που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, πάνω από 5 εκατ. ευρώ δηλωμένη με το όνομά τους στην εφορία, με τον ΕΝΦΙΑ που ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πληρώνουν τον μισό φόρο απ' ό,τι πλήρωναν πριν».
Τέλος, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα τον αντικαταστήσει με έναν ευρωπαϊκού τύπου φόρο για την ακίνητη περιουσία, με ισχυρό αφορολόγητο και κλιμακωτή φορολόγηση, ώστε να πληρώνουν περισσότερα όσοι έχουν περισσότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης