Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ομηρεία των ιδιοκτητών κενών ακινήτων από την τροπολογία για ΕΝΦΙΑ «βλέπει» η ΠΟΜΙΔΑ

Ομηρεία των ιδιοκτητών κενών ακινήτων από την τροπολογία για ΕΝΦΙΑ «βλέπει» η ΠΟΜΙΔΑ
Aναφορικά με την τροπολογία στον ΕΝΦΙΑ που προβλέπει έκπτωση 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα
Για φορολογική και πολιτική «ομηρεία» των ιδιοκτητών κενών ακινήτων κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ σχολιάζοντας την τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ που προβλέπει έκπτωση 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα.
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ:
- Η τροπολογία αυτή δεν καθιερώνει πάγιο μειωτικό Συντελεστή Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ), όπως ζητά η ΠΟΜΙΔΑ, με τιμή  0,50 για το 2015 και μετά, και τιμή 0,75 ειδικά και μόνον για το 2014, ο οποίος θα μειώνει τη φορολογητέα αξία του κάθε κενού περιουσιακού στοιχείου, όπως κάνει και ο συντελεστής για τα ημιτελή. Συνεπώς το θέμα αυτό παραμένει εκκρεμές για το μέλλον...
- Η τροπολογία μειώνει απλώς κατά 20% τα προκύπτοντα ποσά του κύριου και του συμπληρωματικού φόρου. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στο συμπληρωματικό φόρο όπου λόγω της ληστρικής κλιμάκωσής του, η μείωση της αξίας κάθε κενού περιουσιακού  θα προκαλούσε ουσιαστική ανακούφιση στους βαρύτατα φορολογούμενους ιδιοκτήτες τους, όπως άλλωστε ορθά συμβαίνει με το Συντελεστή Ημιτελών Κτισμάτων (0,40%).
- Η τροπολογία καθιερώνει μιά ιδιότυπη φορολογική και τελικά και πολιτική «ομηρεία» των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών κενών ακινήτων, αφού παραπέμπει όχι μόνον σε μελλοντικές δηλώσεις και εκπτώσεις, αλλά και σε μελλοντικές ρυθμίσεις από το ΓΓΔΕ!  Είναι απαράδεκτο να ζητείται από τους πολίτες να πληρώνουν τεράστια ποσά κάθε μήνα, χωρίς να γνωρίζουν πόσα τελικά οφείλουν, με κίνδυνο να μην πληρώνουν καθόλου!
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί την άμεση και απροφάσιστη μειωμένη εκκαθάριση όλων όσων Ε9 περιέχουν ακίνητα που έχουν ήδη δηλωθεί ως κενά στον κωδικό 8 της στήλης 32 του Ε9 του έτους 2014, και τη χορήγηση προθεσμίας μέχρι 31.12.2014 για να διορθώσουν τις δηλώσεις τους όλοι όσοι δεν το γνώριζαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης