Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύδροι Παπαμιμίκου (Ν.Δ.) εναντίον Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) για την εκλογή ΠτΔ – Τον κατηγορεί για πολιτική αθλιότητα

Μύδροι Παπαμιμίκου (Ν.Δ.) εναντίον Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) για την εκλογή ΠτΔ – Τον κατηγορεί για πολιτική αθλιότητα
Για βρόμικο εκβιασμό των βουλευτών και εκφασισμό του πολιτικού συστήματος έκανε λόγο ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ.
Μύδρους εναντίον του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις δηλώσεις του ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τους 180 βουλευτές όσες πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα κι αν επιστρατεύσει», εξαπέλυσε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ο κ. Παπαμιμίκος έκανε λόγο για πολιτική αθλιότητα, βρόμικο εκβιασμό των βουλευτών και εκφασισμό του πολιτικού συστήματος.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «δεν μας αρέσει να παίζουμε με τους θεσμούς. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τους θεσμούς» και πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνει ο κ. Παπαδημούλης είναι ένας βρόμικος εκβιασμός των βουλευτών. Τι θέλει να πει ο κ. Παπαδημούλης ότι όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνει ότι μπήκε σε συναλλαγή ή ότι εξαγοράστηκε; Είναι πολιτική αθλιότητα αυτή. Είναι ένα θλιβερό κατάντημα και είναι ένας εκφασισμός του πολιτικού συστήματος».
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες εκπτώσεις στη φορολογία, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι στόχος είναι η μείωση της φορολογίας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια σκληρή διαπραγμάτευση αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Εμείς δεν μπήκαμε σε παλαιοκομματικές λογικές να τάξουμε παροχές. Μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας, που μιλάμε δύο χρόνια τώρα».
Συμπλήρωσε δε ότι «δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο μέτρο του εφικτού. Αυτά τα δύο χρόνια, έτσι πορευόμαστε. Μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση θα έχουμε νέες φοροελαφρύνσεις γιατί τις έχει ανάγκη ο τόπος».
Όσον αφορά την έκτακτη εισφορά σημείωσε ότι στόχος είναι σε δύο χρόνια να σταματήσει να υπάρχει και συμπλήρωσε ότι υπό εξέταση είναι η μείωση του φόρου εισοδήματος αλλά και στα κέρδη των επιχειρήσεων.
Ερωτηθείς σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τα λάθη που καταγράφηκαν και αν πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Καραβίτης, όπως ζητούν βουλευτές της Ν.Δ., σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει ότι αυτοί οι οποίοι φταίνε για τον ΕΝΦΙΑ θα τιμωρηθούν. Δεν γνωρίζω αν είναι ο κ. Καραβίτης. Ευτυχώς κανένας μας δεν πλήρωσε αυτό το λάθος. Δεν πλήρωσε κάποιος φόρο σύμφωνα με τα προηγούμενα στοιχεία. Ο σκοπός είναι να βρούμε άμεσα λύση», τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά με το χρέος, τόνισε ότι «έπρεπε να ακολουθηθεί ένας συγκεκριμένος δρόμος. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας στους μακροοικονομικούς δείκτες. Αυτό που απομένει είναι να το δει ο λαός και στην τσέπη του. Να πέσει χρήμα στην αγορά. Τώρα μπαίνουμε σε μία τελική διαπραγμάτευση για το χρέος».
Πρόσθεσε δε, ότι «τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο. Αυτή είναι η θέση μας. Τους επόμενους μήνες θα έχουμε για πρώτη φορά επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος μας θα είναι βιώσιμο. Με μία μίξη από μέτρα τα οποία μπορεί να παρθούν, επιμήκυνση η μείωση των επιτοκίων, θα είναι βιώσιμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης