Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζητά την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών στα καύσιμα

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζητά την εφαρμογή του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών στα καύσιμα
Κατέθεσε στην Κομισιόν ερώτηση για το λαθρεμπόριο καυσίμων στην Ελλάδα
Το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Ελλάδα φέρνει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ζητά να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών στα καύσιμα.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης παραθέτει τις πρόσφατες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων για τη μη λειτουργία του συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απώλεια δημοσίων εσόδων της τάξης του 1 δισ. ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα, ζητά από την Κομισιόν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους «δεν έχει τεθεί σε λειτουργία, στο σύνολο της αγοράς καυσίμων (εισαγωγείς, διυλιστήρια, ναυτιλιακό πετρέλαιο, πρατήρια κ.τ.λ.), το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών», καθώς επίσης, ποιο είναι το «ακριβές χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την Κομισιόν να αξιολογήσει, οικονομικά και κοινωνικά, το μέτρο της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, το οποίο, όχι μόνο δεν απέφερε έσοδα στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου, αφού η κατανάλωση μειώθηκε δραματικά, αλλά οδήγησε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στην ενεργειακή φτώχεια και την απόγνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης