Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με ημίμετρα δεν πατάσσεται το λαθρεμπόριο καυσίμων

ΣΥΡΙΖΑ: Με ημίμετρα δεν πατάσσεται το λαθρεμπόριο καυσίμων
Για έλλειψη πολιτικής βούλησης στην αντιμετώπιση του προβλήματος κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
Για ημίμετρα, αλλά και έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, επτά βουλευτές του οποίου κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Στην ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος, Π. Λαφαζάνης, Γ. Σταθάκης, Δ. Γελαλής, Απ. Αλεξόπουλος, Χ. Καφαντάρη και Ευ. Ουζουνίδου, τονίζεται ότι «εν μέσω άγριας φοροεπιδρομής εις βάρος μισθωτών ελευθέρων επαγγελματιών και συνταξιούχων, η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει ουσιαστικά αποτελέσματα στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων».
Παρά την ψήφιση τον Αύγουστο του 2013 των σχετικών διατάξεων, σημειώνουν, «σήμερα εκκρεμεί ακόμα η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις του συστήματος διανομής καυσίμων».
«Είναι σαφές ότι κανένα ημίμετρο και καμία μερική νομοθετική βελτίωση δεν πρόκειται να αποδειχθεί αποτελεσματική στον περιορισμό του προβλήματος, χωρίς τη δημιουργία ενός πλήρους ελεγκτικού μηχανισμού που να περιλαμβάνει όλα τα στάδια της διακίνησης, συμπεριλαμβανομένων τόσο των πρατηρίων όσο όμως και των ναυτιλιακών καυσίμων και των εξαγωγών και των διυλιστηρίων», καταλήγουν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης