Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Agricole: Η νέα δράση της ΕΚΤ θα ωφελήσει και τις αναδυόμενες αγορές - Έρχεται αύξηση των εισροών κεφαλαίων στην Ασία

Credit Agricole: Η νέα δράση της ΕΚΤ θα ωφελήσει και τις αναδυόμενες αγορές - Έρχεται αύξηση των εισροών κεφαλαίων στην Ασία
Θα υπάρξει επίσης ράλι των νομισμάτων της Ασίας έναντι του ευρώ
Μεγάλος ωφελημένος από το νέο πακέτο μέτρων της ΕΚΤ θα είναι και οι αναδυόμενες αγορές, συναινεί μεγάλη μερίδα αναλυτών, αποτιμώντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ για νέες μειώσεις επιτοκίων και εφαρμογή προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, με αγορές ABS και καλυμμένων ομολόγων.
"Η ΕΚΤ επέστρεψε. Βρίσκεται πάλι εδώ με την ήδη γνώριμη διάθεση... θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας", υποστηρίζει ο Dariusz Kowalczyk, αναλυτής της Credit Agricole.
"H EKT, μέσω της νέας της δράσης, δεν θα στηρίξει μόνο την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και τις οικονομίες των αναδυόμενων αγορών. Η Ασία θα επωφεληθεί", προσθέτει ο αναλυτής, ξεδιπλώνοντας τις προβλέψεις του.
"Η ΕΚΤ σχεδιάζει μια μεγάλη επέκταση του ισολογισμού της. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει θετικό αντίκτυπο σε ό,τι αφορά τις εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές", προσθέτει.
Αυτό σημαίνει, συμπληρώνει ο αναλυτής, πως θα υπάρξει και ράλι των νομισμάτων της Ασίας έναντι του ευρώ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης