Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στον Κ. Παπούλια ο Ν. Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης): «Καρκίνωμα» το ζήτημα των NPLs - «Ευγενικός ο W. Schaeuble»

Στον Κ. Παπούλια ο Ν. Δένδιας (υπ. Ανάπτυξης): «Καρκίνωμα» το ζήτημα των NPLs - «Ευγενικός ο W. Schaeuble»
"H oικονομία θα πάρει μπρος μόνο μέσω της ρευστότητας"
Για τις εξελίξεις γύρω από το φλέγον ζήτημα των «κόκκινων» δανείων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.
Ειδικότερα, ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ν. Δένδια, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες επαφές του στο Παρίσι.
Όπως διαμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας.
«Το ζήτημα αυτό, όπως και η ενίσχυση της ρευστότητας με επιδότηση του επιτοκίου από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και με άλλους τρόπους αποσκοπεί στο να μείνει στην αγορά η μικρή επιχείρηση, που δεν φέρει ευθύνες για την κρίση, και να αναπτυχθεί καθώς  το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ανεργία που έχει φτάσει στο 27% -και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο, ώστε να μειωθεί» τόνισε παράλληλα.
Νωρίτερα, κατά την υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κ. Παπούλιας ανέφερε στο Ν. Δένδια πως «έρχεται με αέρα Βερολίνου».
«Είχε κρύο, κύριε Πρόεδρε, αλλά ήταν καλό το… εσωτερικό κλίμα» αντέτεινε ο υπουργός Ανάπτυξης.
«Είδα ότι και με τον κ. Schaeuble τα πήγατε μια χαρά», παρατήρησε παράλληλα ο Κ. Παπούλιας.
«Ήταν εξαιρετικά ευγενής και επίσης με εξαιρετική διάθεση να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του θέσαμε. Μάλιστα στο θέμα της επιδότησης επιτοκίου των δανείων από ευρωπαϊκούς πόρους προσφέρθηκε ο ίδιος να βοηθήσει, η γερμανική πλευρά, να το περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
 «Αφενός έχουμε ένα σύνολο ιδεών που μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε ένα πρόβλημα που αποτελεί “καρκίνωμα”. Πολύ μεγάλη σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι δεσμευμένοι από υποχρεώσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκπληρώσουν και που με μια μικρή βοήθεια μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά, να δημιουργήσουν απασχόληση και να βοηθήσουν την οικονομία να πάει μπροστά» συμπλήρωσε ο Ν. Δένδιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης